Så hanterar du ökade materialkostnader | Byggföretagen

Så hanterar du ökade materialkostnader

Under 2021 har flera materialleverantörer aviserat om höjda priser. Samtidigt står det klart att Sveriges framtida cementförsörjning just nu är mycket osäker. För att hjälpa medlemsföretagen med detta anordnas den 26 november ett webbinarium.

Publicerad:

Emil Flodin, analytiker, Byggföretagen.

–  Många av Byggföretagens medlemsföretag har drabbats hårt av ökade materialkostnader. På det här webbinariet vill vi ge en bakgrund till materialprisernas utveckling och tips och råd om hur Entreprenadindex kan användas för att förebygga osäkerhet till följd av framtida kostnadsändringar, säger Emil Flodin, analytiker på Byggföretagen och en av talarna på webbinariet.

På webbinariet ges även svar på hur osäkerheten kopplad till materialpriser delvis kan förebyggas vid ingående av avtal och hur kostnadsökningarna under vissa förutsättningar kan påföras beställaren i pågående kontrakt.

Webbinariet arrangeras av LOU-utskottet på Stockholms Byggmästareförening.

Anmäl dig till webbinariet ”Ökade materialkostnader – det här behöver du veta vid offentlig upphandling”