Checklista – så renoverar du tryggt i sommar | Byggföretagen

Checklista – så renoverar du tryggt i sommar

Det kan ibland vara svårt att hitta rätt hantverkare. Byggföretagens tips och råd riktar sig dig som konsument, som kanske planerar att bygga nytt, bygga om eller renovera. Tillsammans kan vi skapa förutsättningar för schyssta och sunda affärer.

Publicerad:

Anders Fredriksson, Bransch- och föreningsansvarig Byggföretagen i östra Skåne berättar mer om hur du blir en nöjd beställare.

Varför är det så viktigt att ställa krav?

– ­En förekommande orsak till att det uppstår tvister mellan entreprenör och kund är att man är otydlig gentemot varandra. Det är därför viktigt att som kund ställa krav för att vara tydlig gentemot entreprenören, vilket även ger även underlag till entreprenören att ställa kompletterande frågor. Ställer du höga krav sållar du även bort företag som inte anser sig kunna, eller vilja leva upp till de krav du ställer säger Anders Fredriksson.

– Det skall vara relevanta krav som är avgörande för att du som kund skall bli nöjd och du måste tydligt kommunicera dessa krav till entreprenören säger Anders Fredriksson.

Här hittar du guiderna:

Handledning för konsument

Handledning för privata beställare