Årets Byggkvinna 2021 | Byggföretagen

Årets Byggkvinna 2021

Årets byggkvinna 2021
Grattis till Emmalena Andersson, plåtslagare och byggchef, som nu kan titulera sig Årets byggkvinna 2021!

Utmärkelse för den mest inspirerande resan.
Stort grattis till Melkam Tebeje, arbetsledare produktion på Veidekke, som fick en utmärkelse för den mest inspirerande resan.

Se sändningen av Årets Byggkvinna 2021 i efterhand här Stort tack till dig som röstade i ”Folkets röst” och bidrog till 266 nomineringar. Konkurrensen var tuff, men juryn valde ut finalisterna noggrant. Läs om finalisterna i Årets byggkvinna 2021 

Juryn representeras av aktörer från hela byggbranschen. En av sju juryplatser representeras av ”Folkets röst”, vilket innebär att alla som ville kunde rösta på en av tre finalister mellan 13-19 april.

Priset Årets byggkvinna ska uppmärksamma kvinnliga förebilder som bidrar till en mer inkluderande och jämställd byggbransch.

Kriterier för nominering
Nomineringen ska uppmärksamma en kvinna som är en förebild och inspiratör inom bygg- och anläggningsbranschen.

Det kan vara en person som har presterat extra bra inom sin yrkeskategori, som har gjort skillnad genom att ha förbättrat och vidareutvecklat en del av byggbranschen.

Om priset
Priset är ett samarbete mellan Byggföretagen och medgrundaren Sandra ’Byggsandra’ Mobaraki, kan tillfalla såväl yrkesarbetare som tjänstemän och chefer från hela byggindustrin.

 

Kontakt

Kristina Melander

Kristina Melander

Kommunikationsstrateg och projektledare

Tel: +46 8 698 58 58

kristina.melander@byggforetagen.se

Nyheter

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2021-10-29

Välkommen till Bygg­företagens kvinnliga nätverk

Byggbranschen ska vara en bransch där alla känner sig välkomna och lika behandlade. Byggföretagens kvinnliga nätverk finns över hela landet. I nätverken får kvinnor möjlighet att utbyta erfarenheter och diskutera branschfrågor.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2021-04-23

Hon fick utmärkelse för ”den mest inspirerande resan”.

I samband med prisutdelningen av Årets byggkvinna 2021 tilldelades Melkam Tebeje, arbetsledare produktion på […]

Pressrelease
Publicerad: 2021-04-23

Hon blev Årets byggkvinna 2021

Emmalena Andersson, plåtslagare och byggchef, kan nu även titulera sig Årets byggkvinna 2021. Emmalena har i sin roll som plåtslagare och byggchef bidragit till en bättre arbetsmiljö på såväl plåtföretaget som hon är verksam i som i branschen. Hon arbetar med viktiga områden som psykosocial hälsa, mobbing och trakasserier för att skapa en bättre bransch. Utöver det arbetar hon nära utbildningsorganisationer för att säkra kompetensen till byggbranschen.

Pressrelease
Publicerad: 2021-04-13

De är finalisterna till Årets byggkvinna 2021

Nu är det beslutat vilka som går till final i priset Årets byggkvinna, som delas ut för första gången i år. Priset syftar till att uppmärksamma kvinnliga förebilder som bidrar till en mer inkluderande och jämställd byggbransch.

Pressrelease
Publicerad: 2021-02-23

Nytt pris ska synliggöra kvinnliga förebilder i byggbranschen

Nu lanseras priset Årets byggkvinna. Priset ska lyfta fram kvinnliga förebilder i byggbranschen och på sikt få fler att söka sig till branschen. Målet är en jämnare könsfördelning, vilket kan bidra till en sundare och schysstare kultur på våra arbetsplatser.

Pressrelease
Publicerad: 2020-03-31

Snickarpodden vinner Jämställdhetsbygget 2020

JM:s Snickarpodden, med snickarlärlingarna Linn Gergi och Susanne Wacklin, vinner byggbranschens jämställdhetspris ”Jämställdhetsbygget 2020”. Deras underhållande och informerande podd har bidragit till att fler kvinnor söker sig till byggbranschen.

Pressrelease
Publicerad: 2020-03-04

De är finalisterna i byggbranschens jämställdhetspris 2020

Av 18 kvalificerade nomineringar har nu juryn valt ut finalisterna till Jämställdhetsbygget 2020 – byggbranschens jämställdhetspris. Finalisternas gemensamma nämnare är att de med aktiva insatser bidrar till en mer jämställd byggbransch.