Årets Byggkvinna 2021 | Byggföretagen

Årets Byggkvinna 2021

Årets byggkvinna 2021
Grattis till Emmalena Andersson, plåtslagare och byggchef, som nu kan titulera sig Årets byggkvinna 2021!

Utmärkelse för den mest inspirerande resan.
Stort grattis till Melkam Tebeje, arbetsledare produktion på Veidekke, som fick en utmärkelse för den mest inspirerande resan.

Se sändningen av Årets Byggkvinna 2021 i efterhand här Stort tack till dig som röstade i ”Folkets röst” och bidrog till 266 nomineringar. Konkurrensen var tuff, men juryn valde ut finalisterna noggrant. Läs om finalisterna i Årets byggkvinna 2021 

Juryn representeras av aktörer från hela byggbranschen. En av sju juryplatser representeras av ”Folkets röst”, vilket innebär att alla som ville kunde rösta på en av tre finalister mellan 13-19 april.

Priset Årets byggkvinna ska uppmärksamma kvinnliga förebilder som bidrar till en mer inkluderande och jämställd byggbransch.

Kriterier för nominering
Nomineringen ska uppmärksamma en kvinna som är en förebild och inspiratör inom bygg- och anläggningsbranschen.

Det kan vara en person som har presterat extra bra inom sin yrkeskategori, som har gjort skillnad genom att ha förbättrat och vidareutvecklat en del av byggbranschen.

Om priset
Priset är ett samarbete mellan Byggföretagen och medgrundaren Sandra ’Byggsandra’ Mobaraki, kan tillfalla såväl yrkesarbetare som tjänstemän och chefer från hela byggindustrin.

 

Kontakt

Kristina Melander

Kristina Melander

Kommunikationsstrateg och projektledare

Tel: +46 8 698 58 58

kristina.melander@byggforetagen.se

Nyheter

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2022-06-07

Så bedrivs effektivt jämställdhetsarbete

Stegen för hur man effektivt bedriver jämställdhetsarbete på en byggarbetsplats och samtidigt når underentreprenörer har nu presenterats i en färdplan.

Malin Söderson, - Årets byggkvinna. Shakrin Ahmed - Årets mest inspirerande resa. TL Bygg - Årets byggföretag

Pressrelease
Publicerad: 2022-05-05

Hon är Årets byggkvinna 2022

Utmärkelsen Årets byggkvinna 2022 går till Malin Söderson, vd på Iskad – Industri & Skadesanering AB. Det avslöjades på Byggföretagens prisutdelning under torsdagskvällen. Utmärkelsen Årets byggföretag gick till TL Bygg och priset för Årets mest inspirerande resa gick till Shakrin Ahmed, projektledare på AFRY.

Pressrelease
Publicerad: 2022-05-04

Lovisa Burfitt skapar priset till Årets byggkvinna

Den femte maj koras vinnarna i Årets byggkvinna 2022. Lovisa Burfitt, en av Sveriges kändaste och mest framgångsrika bildskapare, har fått uppdraget att skapa tre spännande konstverk tillika diplom till vinnarna.

Pressrelease
Publicerad: 2022-04-13

De är finalisterna i Årets byggkvinna 2022

Nu har juryn beslutat om vilka nio finalister som går till final i Årets byggkvinna 2022. Nytt för i år är att priset har tre priskategorier. Den som vill kan rösta på sin finalist i ”Folkets röst” 13-22 april.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2022-02-23

Nominera Årets bygg­företag

I samband med Årets byggkvinna 2022 lanseras priskategorin ”Årets byggföretag”. Nominera senast 8 mars!

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2022-02-09

Årets byggkvinna 2022 öppnar för nominering och nya priskategorier

Nu öppnas nomineringen till Årets byggkvinna 2022 och i samband med det lanseras två nya priskategorier. ”Årets byggföretag” och ”Årets mest inspirerande resa” ska i samklang med ”Årets byggkvinna” lyfta fram kvinnliga förebilder och företag, som strategiskt arbetar för att fler kvinnor ska söka sig till bygg- och anläggningsbranschen.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2021-10-29

Välkommen till Bygg­företagens kvinnliga nätverk

Byggbranschen ska vara en bransch där alla känner sig välkomna och lika behandlade. Byggföretagens kvinnliga nätverk finns över hela landet. I nätverken får kvinnor möjlighet att utbyta erfarenheter och diskutera branschfrågor.