Årets Byggkvinna 2021

Priset Årets byggkvinna lanseras för att uppmärksamma kvinnliga förebilder som bidrar till en mer inkluderande och jämställd byggbransch.

Priset, som är ett samarbete mellan Byggföretagen och Sandra ’Byggsandra’ Mobaraki, kan tillfalla såväl yrkesarbetare som tjänstemän och chefer från hela byggindustrin.

Juryn representeras av aktörer från hela byggbranschen.

Kriterier för nominering

Nomineringen ska uppmärksamma en kvinna som är en förebild och inspiratör inom bygg- och anläggningsbranschen.

Det kan vara en person som har presterat extra bra inom sin yrkeskategori, som har gjort skillnad genom att ha förbättrat och vidareutvecklat en del av byggbranschen.

Nominera senast 22 mars! Se formulär för nominering nedan. Mellan 7-16 april kan alla som vill rösta på en av tre finalister. Vinnaren presenteras på ett digitalt event 23 april.

Nominera årets Byggkvinna 2021
Ange namn och företag/förening/organisation/skola
Motivera ditt förslag så utförligt som möjligt. Ange både den nominerades och ditt eget namn, adress, telefonnummer och e-postadress. Om möjligt bifoga ett dokument, hänvisa till en webbsida eller en person som kan bekräfta din motivering.
Vilket län är den nominerade verksam i?
Ange din e-postadress så att vi kan kontakta dig vid uppföljning av nomineringen.

Kontakt

Kristina Melander

Kristina Melander

Kommunikatör/ pressansvarig kompetensförsörjning

Tel: +46 8 698 58 58

kristina.melander@byggforetagen.se

Nyheter

Pressrelease
Publicerad: 2021-02-23

Nytt pris ska synliggöra kvinnliga förebilder i byggbranschen

Nu lanseras priset Årets byggkvinna. Priset ska lyfta fram kvinnliga förebilder i byggbranschen och på sikt få fler att söka sig till branschen. Målet är en jämnare könsfördelning, vilket kan bidra till en sundare och schysstare kultur på våra arbetsplatser.

Pressrelease
Publicerad: 2020-03-31

Snickarpodden vinner Jämställdhetsbygget 2020

JM:s Snickarpodden, med snickarlärlingarna Linn Gergi och Susanne Wacklin, vinner byggbranschens jämställdhetspris ”Jämställdhetsbygget 2020”. Deras underhållande och informerande podd har bidragit till att fler kvinnor söker sig till byggbranschen.

Pressrelease
Publicerad: 2020-03-04

De är finalisterna i byggbranschens jämställdhetspris 2020

Av 18 kvalificerade nomineringar har nu juryn valt ut finalisterna till Jämställdhetsbygget 2020 – byggbranschens jämställdhetspris. Finalisternas gemensamma nämnare är att de med aktiva insatser bidrar till en mer jämställd byggbransch.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2019-11-11

Nominera till Jämställdhetsbygget 2020!

För andra året i rad uppmärksammar vi goda exempel på satsningar, initiativ och aktiviteter som har ökat jämställdheten inom byggbranschen. Förhoppningen är att det inspirerar fler till att ta initiativ som leder till ökad jämställdhet och en mer attraktiv byggbransch.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2019-03-27

Uppsalahem, årets vinnare av Jämställdhetsbygget

Det nyinstiftade priset får Uppsalahem för sin jämställda upphandling, som juryn hoppas ska inspirera fler att bidra till en jämställd byggbransch.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2019-03-21

Snickarpodden (JM) finalist i Jämställdhetsbygget

Finalisternas gemensamma nämnare är att de med aktiva insatser bidrar till en mer jämställd byggbransch. I Snickarpodden möter du kvinnorna som valde att byta sina jobb som bland annat florist och undersköterska för att ta på sig varsel och hjälm och ge sig ut på byggena. Snickarpodden görs av och med JMs snickarlärlingar Susanne Wacklin och Linn Gergi.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2019-03-21

Finalisterna till Jämställdhetsbygget är…

För första gången delas byggbranschens nya jämställdhetspris Jämställdhetsbygget ut till en organisation eller företag som aktivt arbetar för en mer jämställd bransch. Vinnaren presenteras på Årets Bygge-galan den 26 mars. Här presenteras de tre finalisterna till priset: