Årets Byggkvinna 2023 | Byggföretagen

Årets Byggkvinna 2023

Priset Årets byggkvinna lyfter fram kvinnliga förebilder i byggbranschen, så att vi på sikt kan få fler att söka sig till branschen. Målet är en jämnare könsfördelning, vilket bidrar till en sundare och schysstare arbetskultur.

 

 

Nominera din förebild, som genom sin kompetens och yrkesroll, har bidragit till att bredda bilden av vem som kan arbeta inom bygg- och anläggningsbranschen. Nomineringen görs här mellan 1 februari till 8 mars. Därefter väljer juryn ut tre finalister. Från och med den 24 mars kan alla som vill bidra till Folkets röst genom att rösta på sin finalist. Årets byggkvinna 2023 koras den 10 maj.

Nyheter

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2022-06-07

Så bedrivs effektivt jämställdhetsarbete

Stegen för hur man effektivt bedriver jämställdhetsarbete på en byggarbetsplats och samtidigt når underentreprenörer har nu presenterats i en färdplan.

Malin Söderson, - Årets byggkvinna. Shakrin Ahmed - Årets mest inspirerande resa. TL Bygg - Årets byggföretag

Pressrelease
Publicerad: 2022-05-05

Hon är Årets byggkvinna 2022

Utmärkelsen Årets byggkvinna 2022 går till Malin Söderson, vd på Iskad – Industri & Skadesanering AB. Det avslöjades på Byggföretagens prisutdelning under torsdagskvällen. Utmärkelsen Årets byggföretag gick till TL Bygg och priset för Årets mest inspirerande resa gick till Shakrin Ahmed, projektledare på AFRY.

Pressrelease
Publicerad: 2022-05-04

Lovisa Burfitt skapar priset till Årets byggkvinna

Den femte maj koras vinnarna i Årets byggkvinna 2022. Lovisa Burfitt, en av Sveriges kändaste och mest framgångsrika bildskapare, har fått uppdraget att skapa tre spännande konstverk tillika diplom till vinnarna.

Pressrelease
Publicerad: 2022-04-13

De är finalisterna i Årets byggkvinna 2022

Nu har juryn beslutat om vilka nio finalister som går till final i Årets byggkvinna 2022. Nytt för i år är att priset har tre priskategorier. Den som vill kan rösta på sin finalist i ”Folkets röst” 13-22 april.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2022-02-23

Nominera Årets bygg­företag

I samband med Årets byggkvinna 2022 lanseras priskategorin ”Årets byggföretag”. Nominera senast 8 mars!

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2022-02-09

Årets byggkvinna 2022 öppnar för nominering och nya priskategorier

Nu öppnas nomineringen till Årets byggkvinna 2022 och i samband med det lanseras två nya priskategorier. ”Årets byggföretag” och ”Årets mest inspirerande resa” ska i samklang med ”Årets byggkvinna” lyfta fram kvinnliga förebilder och företag, som strategiskt arbetar för att fler kvinnor ska söka sig till bygg- och anläggningsbranschen.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2021-10-29

Välkommen till Bygg­företagens kvinnliga nätverk

Byggbranschen ska vara en bransch där alla känner sig välkomna och lika behandlade. Byggföretagens kvinnliga nätverk finns över hela landet. I nätverken får kvinnor möjlighet att utbyta erfarenheter och diskutera branschfrågor.

Kontakt

Kristina Melander

Kristina Melander

Kommunikationsstrateg och projektledare

Tel: +46 8 698 58 58

kristina.melander@byggforetagen.se