Juryn Årets Byggkvinna 2023 | Byggföretagen

Juryn Årets Byggkvinna 2023

Uppdaterad:

”Det finns ett stort intresse av att uppmärksamma kvinnliga förebilder i bygg- och anläggningsbranschen. För oss är det en viktig uppgift, som vi gärna stöttar i strävan efter att öka mångfalden och kompetensförsörjningen i branschen.”
Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen
byggforetagen.se

Det finns fortfarande mycket att önska innan byggbranschen är jämställd. Detta måste prioriteras mer. Det är nödvändigt för branschens utveckling, men givetvis också för att alla ska må bra på jobbet. Det måste bli ett slut på att backa in i framtiden!
Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads
byggnads.se

”Positiv förstärkning är en ledstjärna för både mig själv och Byggcheferna. Därför har jag tackat ja till att ingå i juryn för Årets byggkvinna. Vi behöver tydliga förebilder av alla kön, med alla olika bakgrunder!”
Jeanet Corvinius, ordförande Byggcheferna
byggcheferna.se

Årets byggkvinna är ett viktigt pris och ett bra sätt att lyfta fram kvinnor som inspirerar och bidrar till att få in fler kvinnor i en mansdominerad bransch. En jämnare könsfördelning är bra oavsett arbetsplats och skapar förutsättningar för en schysst kultur.
Gabriella Lavecchia, förbundsordförande SEKO
www.seko.se

”Mångfald är viktigt i alla branscher inte minst i byggbranschen. Kan utmärkelsen Årets Byggkvinna inspirera fler kvinnor att söka sig till vår bransch är det ett av många steg i rätt riktning.”
Jonas Steen, ordförande SME-utskottet,
ledamot förbundsstyrelsen, Byggföretagen,
vd F O Peterson & Söner.
SME-utskottet, Byggföretagen

Folkets röst Alla som ville kunde rösta på sin finalist mellan 24 mars och 3 april.