Re:form | Byggföretagen

Re:form

Hållbarhet

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2023-09-22

”Våga göra annorlunda”

När Skanska bygger Hammarängen Skellefteå Södra är målet att minska klimatpåverkan så mycket som möjligt. Några av åtgärderna är återanvändning av materialmassor, elektrifierade transporter och energibesparing på bodetableringar.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2023-09-20

Energibesparing i fokus för M3 Bygg

Tätning, isolering och nya bodetableringar är några av de energisparande åtgärder som M3 Bygg tagit till vid renoveringen av Stockholms slott.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2023-09-19

”Det gäller att alltid tänka på helheten”

På Pålsjö Äng i Helsingborg bygger NCC nya hyreslägenheter åt Helsingborgshem med fokus på minskad klimatpåverkan. Bland annat används en optimerad platsgjuten konstruktion och klimatförbättrad betong.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2023-01-02

Färdplanerna viktiga i ny klimathandlingsplan

Regeringens nya klimathandlingsplan kommer bygga på de färdplaner som Fossilfritt Sverige tagit fram tillsammans med näringslivet, varav bygg- och anläggningssektorns är en. Det skriver regeringen i DN Debatt.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2022-11-23

COP27: Klimatomställningen fortsätter för bygg- och anläggning

Bygg- och anläggningssektorn har en avgörande roll i klimatomställningen. – Vi behöver ambitiösa och långsiktiga krav för att lyckas, men även rätt förutsättningar i form av snabb tillgång på fossilfri el, förutsebara tillståndsprocesser och stärkt kompetensförsörjning, säger Åsa Lindell, projektledare för klimatomställning, Byggföretagen.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2022-09-06

Fossilfri konkurrenskraft i fokus när bygg och anläggning ställer om

Hallå där! Åsa Lindell, projektledare för klimatomställning på Byggföretagen, som torsdagen den 8 september medverkar på eventet Fossilfri konkurrenskraft i bygg- och anläggningssektorn i Näringslivets Hus.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2022-08-30

”Det behöver löna sig att ta hållbarhetsansvar”

Kortsiktig och otydlig politisk styrning hindrar omställningen till ett hållbart företagande. Det visar en ny rapport från FN:s Global Compact.

Jämställdhet och mångfald

Pressrelease
Publicerad: 2023-05-11

Hon blev Årets byggkvinna 2023

Vinnaren av Årets byggkvinna 2023 är Mariam Mohammedamin, vars motto är ”Ingenting i världen är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid”.

Pressrelease
Publicerad: 2023-03-24

Här är finalisterna till Årets byggkvinna 2023

Nu har juryn noggrant valt ut finalisterna till Årets byggkvinna 2023. Av de 95 nominerade återstår nu tre inspirerande förebilder.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2023-03-23

De är nominerade till Årets byggkvinna 2023

I år nominerades 95 inspirerande förebilder till Byggföretagens utmärkelse Årets byggkvinna.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2023-03-20

Lär känna finalisterna till Årets byggkvinna 2023

Klicka här för att rösta Beatrice Andersson, grävmaskinist, JB Villan Motivering: Vi på JB […]

Pressrelease
Publicerad: 2023-02-01

Nominera Årets byggkvinna 2023

För tredje året i rad startar nu nomineringen till Byggföretagens utmärkelse Årets byggkvinna. Med detta pris vill Byggföretagen lyfta fram kvinnliga förebilder, så att fler på sikt vill söka sig till byggbranschen. Målet är en jämnare könsfördelning, vilket bidrar till en sundare och schysstare arbetskultur.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2022-06-07

Så bedrivs effektivt jämställdhetsarbete

Stegen för hur man effektivt bedriver jämställdhetsarbete på en byggarbetsplats och samtidigt når underentreprenörer har nu presenterats i en färdplan.

Malin Söderson, - Årets byggkvinna. Shakrin Ahmed - Årets mest inspirerande resa. TL Bygg - Årets byggföretag

Pressrelease
Publicerad: 2022-05-05

Hon är Årets byggkvinna 2022

Utmärkelsen Årets byggkvinna 2022 går till Malin Söderson, vd på Iskad – Industri & Skadesanering AB. Det avslöjades på Byggföretagens prisutdelning under torsdagskvällen. Utmärkelsen Årets byggföretag gick till TL Bygg och priset för Årets mest inspirerande resa gick till Shakrin Ahmed, projektledare på AFRY.