BIM | Byggföretagen

BIM

Uppdaterad:

BIM Alliance 

Har du också frågor om BIM som du inte vågat ställa? Då ska du lyssna på detta poddavsnittet av Snåret, Svensk byggtjänst podd, om vad BIM är. Susanne Nelleman EK, vd BIM Alliance m fl berättar. Inledningsvis svarar Susanne på frågan om hur hon skulle beskriva BIM för sina morföräldrar:

”Då skulle jag referera till filmerna från 80-talet där man krocktestade bilar och krockdockorna visade vilken nytta säkerhetsbältet och nackkudden gjorde. Idag då man krocktestar bilar, så gör man ju det virtuellt; man har byggt en tvilling av bilen och människan och krocktestar i datorn. Om man översätter det till en byggnad kan man göra en tvilling av den och testa olika scenarier; som t ex ett brandförlopp”, säger Susanne Nelleman Ek, vd BIM Alliance.

Svante Hagman, ordförande i BIM Alliance, med flera berättar om värdet digitaliseringen tillför byggbranschen i webbinariet: Digitalt och hållbart byggande – öka din konkurrenskraft genom nya digitala lösningar (Arrangerat av Dagens Industri och Microsoft) 

“Man kan samla in information på ett helt annat sätt idag än tidigare…tekniken och redskapen finns. En viktig nyckel är att samarbeta och jobba med öppna format och standarder
– man måste hitta sätt att dela med sig av informationen”, säger Svante Hagman, ordförande BIM Alliance. 

Läs mer om BIM Alliance


BIM-podden


En podcast framtagen av Adam Mohammadi med syfte att sprida kunskap om konceptet BIM. Genom att intervjua kompetenta aktörer som berättar om nyttan med BIM, så hoppas BIMpodden nå fram till beslutsfattare som behöver BIM-data. Lyssna på BIM-podden här.