Bli medlem | Byggföretagen

Bli medlem du också

Schysst och lönsamt - därför ska du bli medlem i Byggföretagen!

Allt det här ingår i medlemskapet

Lönsamma förmåner och rabatter

Medlemskapet i Byggföretagen ger många förmånliga rabatter. Lägre kostnader på försäkringar via Fora, tillgång till Avtalat, rabatt på utbildningar hos Byggbranschens utbildningscenter och medlemskap i Byggbranschens Säkerhetspark. Dessutom har alla medlemmar tillgång till ett 40-tal rabatter på t ex företagsförsäkringar, drivmedel, hotell och fordon.

 

Hur fungerar det att teckna kollektivavtal?

En kort film som beskriver hur det fungerar att teckna kollektivavtal, och varför det är bra för både arbetsgivare och arbetstagare.

 

Rådgivning för kollektivavtal, arbetsrätt, entreprenadrätt och arbetsmiljö  

Goda råd är alltid nära och ingår i medlemskapet. Vid knepigare ärenden är vi bara ett samtal bort. På 010-451 64 80 når du våra företagsrådgivare som har koll på allt från arbetsrätt och arbetsmiljö till entreprenad- och affärsjuridik.

 

Full tillgång till Arbetsgivarguiden

Med Arbetsgivarguiden blir det lätt att göra rätt i personal- och avtalsfrågor – från anställning till uppsägning och allt där emellan. Hamnar du i en förhandling får du stöd av våra förhandlare. Från och med nu är du aldrig ensam i din roll som arbetsgivare.

 

Full tillgång till Företagarservice

Lägg mindre tid på administration. Letar du efter standardavtal, arbetsmiljöplaner eller hållbarhetsguider? I vår digitala verktygslåda Företagarservice hittar du snabbt och säkert allt du behöver.

 

Snabb tillgång till viktiga nyhetsuppdateringar, seminarier och evenemang

Vi ser till att du vet vad som gäller. Vi förklarar och reder ut nya lagar och regler från riksdag och myndigheter. Våra nyhetsbrev och seminarier kring aktuella branschfrågor håller dig uppdaterad så du kan fortsätta bygga ditt företag.

 

Dessutom får du inbjudningar till lokala medlemsträffar och utbildningar, är med och driver viktiga branschfrågor och blir en del av Svenskt Näringsliv.

Vad kostar det att bli medlem?

Byggföretagens och Svenskt Näringslivs avgifter beräknas på företagets lönesumma. Inrapportering av löneunderlag sker en gång per år.

Läs mer

Vad krävs för att bli medlem?

Företag som ansöker om medlemskap måste tillämpa vår uppförandekod, våra medlemskriterier, rådande kollektivavtal och nyttja ID06-systemet.

Läs mer

Intresseanmälan
Här kan du skicka in en intresseanmälan. Om ni redan har bestämt er kan ni ansöka direkt.

Har du frågor om vad ett medlemskap innebär?

Kontakta oss på 010-256 99 88 eller ommedlemskap@byggforetagen.se.

Har du frågor om din ansökan?

Kontakta oss på 08-698 58 50 eller medlem@byggforetagen.se.

Det är inte möjligt att få en personlig kontakt i detta skede. Byggföretagen använder ett gruppnummer och en gruppmail av säkerhetsskäl och för att kunna säkerställa en god arbetsmiljö för våra medarbetare. Vi ber dig att respektera denna ordning.

Hotfulla och oprofessionella kontakter med våra anställda kan leda till att ansökan avslås utan vidare prövning.

Medlems­förmåner

Kvalificerad rådgivning

Professionell hjälp med kvalificerad rådgivning inom kollektivavtals- och arbetsrättsfrågor, entreprenadjuridik och affärsavtal samt arbetsmiljöfrågor.

Tillgång till standardavtal

Information om standardavtalen och tillgång till branschspecifika tillägg, kontraktsmallar samt andra informationsdokument som underlättar ditt företagande.

Full tillgång till Företagarservice

Som medlemsföretag kan du ta del av alla våra mallar, avtal, guider och hjälpmedel inom exempelvis arbetsmiljö, kompetensförsörjning energi och miljö.

Full tillgång till Arbetsgivarguiden

Vi hjälper dig att överblicka kollektivavtalen. Arbetsgivarguiden gör kollektivavtalen enklare att förstå och lättare att tillämpa för medlemsföretagen.

Tillgång till avtalat.se

Vi lotsar dig i dina försäkringslösningar. Avtalat.se ägs av Svenskt näringsliv och LO/PTK hjälper arbetsgivare och anställda i frågor om kollektivavtalade försäkringar och tjänstepensioner. Byggföretagens medlemmar har full tillgång till avtalat.se.

Rabatt på försäkring via Fora

Vi gör ditt företagande så enkelt som möjligt. Fora är den oberoende instansen som guidar företag och anställda rätt i kollektivavtalade pensions- och försäkringslösningar. Byggföretagens medlemmar har förmånliga rabatter på försäkringar via Fora valcentral.

Rabatter på utbildningar

Gå utbildningar som tar ditt företagande till nästa nivå. Byggbranschens Utbildningscenter, BUC, erbjuder kurser i bla entreprenadjuridik och ledarskap.

Förmånliga medlems­rabatter

Vi vill att du ska kunna hålla nere dina kostnader. Byggföretagens medlemmar har ett 30-tal förmånliga rabatter på t ex drivmedel, hotell och fordon.

Viktiga nyhets­uppdateringar

Vi underlättar din omvärldsbevakning. Byggföretagens nyhetsbrev hjälper dig att läsa mer om t ex kommande lagändringar och den senaste konjunkturprognosen.

Hjälp att driva branschfrågor

Vi initierar möten med politiska beslutsfattare på alla nivåer. Du kan alltid kontakta vår näringspolitiska enhet för hjälp med påverkan och opinionsbildning.

Evenemang och nätverkande

Vi ger dig möjlighet till nätverkande och gemenskap vid t ex seminarier och konferenser. Byggföretagens medlemmar är varmt välkomna till våra evenemang.

Det finns många anledningar för dig att bli medlem i Byggföretagen!