BEAst, en mötesplats för digitala affärer | Byggföretagen

BEAst, en mötesplats för digitala affärer

Det här gör BEAST

Uppdaterad:

Byggbranschens Elektroniska Affärsstandard (BEAst) – Byggbranschens ledande företag har tagit fram ett digitalt system för granskning av bygghandlingar. Att driva ett byggprojekt innebär omfattande hantering av bygghandlingar. Främst ritningar men även andra typer av handlingar – ett välkänt och tidskrävande arbete i byggbranschen. BEAst arbetar tillsammans för att standardisera och digitalisera arbetet. Standarderna och digitala systemen välkomnas inom byggbranschen – de bidrar till ökad kvalitet genom byggprocessen och leder till besparingar.

BEAst Hänvisningar i handlingar är en anvisning för att möjliggöra hänvisningar med hyperlänkar för att skapa enklare och snabbare åtkomst till handlingar. Målet är att alla hänvisningar i och mellan handlingar blir hyperlänkade. Detta leder till tidsbesparing och ökad kvalitet då felaktiga hänvisningar och saknade handlingar synliggörs. 

Här har även mindre företag mycket stor nytta – effekten kommer samma dag; man börjar på det man gör idag men gör det betydligt enklare.