Palats | Byggföretagen

Palats

Uppdaterad:

Företaget Higate utvecklar Palats, en digital plattform som förenklar inventering, hantering och återbruk av material och inventarier. 

Med Palats inventeras allt från byggmaterial till inredning och möbler så att de kan spåras och hanteras direkt från mobilen eller datorn. Informationen finns då tillgänglig för rätt person vid rätt tidpunkt, och kan även förvaltas för att inte gå förlorad med tiden.  

När det är dags att flytta, bygga nytt, renovera eller riva synliggör Palats vad som redan finns och hur hanteringen påverkar ekonomi och klimat genom klimatdata från Boverket och finska SYKE. På så vis möjliggör Palats ett strategiskt arbete för att säkerställa att livslängden hos material, möbler och inventarier minimeras och att onödiga inköp undviks. 

”I Palats får du en digital översikt över vilka saker som finns var, och kan sedan koordinera och administrera hanteringen av dem på ett smidigt och tidseffektivt sätt.”

Är du intresserad av Palats eller vill komma i kontakt med oss på Higate kan du besöka vår hemsida higate.se.

Palats används bland annat av Vasakronan vid inredning och styling av kontorsytorna. De erbjuder även “smart & klart” – en lösning för uthyrning av fullt inredda och stylade kontorsytor. För att möjliggöra detta har Vasakronan förråd med inredning som regelbundet flyttas till och från de olika kontorslokalerna. Med Palats får Vasakronan en digital översikt över vilka saker som finns var, och kan sedan koordinera och administrera hanteringen av dem på ett smidigt och tidseffektivt sätt. Dessutom skapas förutsättningarna för att undvika att saker slängs eller köps in i onödan, en viktig aspekt för Vasakronan, vars ambition är att arbeta ännu mer med återbruk i verksamhetens alla delar.

En annan aktör som använder Palats är Chalmersfastigheter som med hjälp av Palats inventerat sina förråd för att få en digital översikt över allt de redan äger. På så sätt synliggörs byggmaterial som blir över från projekt och förvaltning för alla i organisationen och det blir enkelt att se vad man har som kan återbrukas istället för att köpa nytt.