Onsdag 22 september | Byggföretagen

Onsdag 22 september

Uppdaterad:

Onsdagens inspelade pass

Se onsdagens inspelade pass 

Sanningar, lögner och konsekvenser om standardisering / CoCoBots! Är detta helt kocko eller vägen framåt? / Ledarskapets roll när spelplanen ritas om / Att lägga pussel. Vilka bitar behövs för att koppla upp bygget? / Digitaliserad hantverkare – Varför och hur? / De dyraste verktygen är de som inte används! / Att leda förändring i den praktiska vardagen

8.30-9.15 Sanningar, lögner och konsekvenser om standardisering

Inspirationspass

Vad fungerar och vad fungerar absolut inte när det gäller att införa och skala upp standardiserade arbetssätt? Ett samtal mellan tre erfarna aktörer från branschen.

Experter med många års erfarenhet av att arbeta med att få projekt, företag och branschen att jobba mer likriktat. Det blir personliga reflektioner och anekdoter med ett stort engagemang och högt i tak.

Medverkande
Karin Wikström, NCC
Pontus Bengtsson, Autodesk
Jimmy Forsberg, Skanska
Nathalie Besér Consid, moderator

Anslut till mötet

9.30-10.15 CoCoBots!! Är detta helt kocko – eller vägen framåt?

Inspirationspass

I många sektorer har robotar och automation bidragit till ökad produktivitet, kvalitet – och inte minst bättre och säkrare arbetsuppgifter för alla de hjältar som utför viktiga arbetsuppgifter. Med det senaste inom robotteknologin som collaborative robots – Co Bots – finns det stora möjligheter att utnyttja detta inom vår industri – Construction. Vi lanserar därför ett nytt begrepp CoCoBots – där vi gör en framtidsspaning på hur CoCoBots kan göra era jobb säkrare, roligare och mer effektiva.

ER erfarenhet, kreativitet och problemlösning kompletterat med CoCoBots skapar nya möjligheter och framtida intressanta arbetsuppgifter.

Vilka vi är?

Vi är CoCoBots! Kom och lyssna på inspirationspasset

Anslut till mötet

10.30-11.15 Ledarskapets roll när spelplanen ritas om

Inspirationspass

Välkommen till ett spännande pass där du får ta del av våra erfarenheter av ledarskap när spelplanen ritas om i en behändig. 10 punkts lista som skapar framgång i projekt och verksamhet.

Medverkande
Nina Borgström, Tyréns
Göran Nylén, Securitas
Håkan Hagerum, Cedeo

Anslut till mötet

11.30-12.15 Att lägga pussel. Vilka bitar behövs för att koppla upp bygget?

Inspirationspass

Välkommen till ett pass som tar utgångspunkt i den uppkopplade byggplatsen och det arbete som ett stort gäng aktörer inom både bygg och tech har gjort tillsammans med akademin inom projektet Uppkopplad byggplats, som finansierats av Vinnova via Smart Built Environment.

Vi kommer dela med oss av vilka möjligheter en uppkopplad byggarbetsplats medför med hjälp av praktiska exempel, men också vilka hinder och utmaningar det finns med att pussla ihop alla bitar som behövs för att etablera en effektiv, säker och hållbar uppkopplad byggplats.

Medverkande inspiratörer
Tanja Wictor, Skanska
Emil Hagman, Numberskills
Martin Rudberg, Linköpings universitet

Länk till Teamsmötet

Läs mer om projektet Uppkopplad byggplats

13.00-13.45 Digitaliserad hantverkare – Varför och hur?

Lektionspass

Digitaliseringen sveper över byggarbetsplatser och skapar nya möjligheter. Men hur påverkar det hantverkarens vardag. Varför behöver hantverkare digitaliseras?

På denna lektion får du insikter i hur helt digital informationsspridning påverkar samarbetet, vilka hinder som överbryggas, vilka nya utmaningar som uppstår men framför allt vilka nyttor det skapar. Målet är att du som lyssnar ska vara mer förbered och peppad att ta dig an nya digitala arbetssätt i din vardag.

Medverkande
Johannes Ris, Byggstyrning
Ole Kristian Kvarsvik, StreamBIM
Ambjörn Gille, Byggdialog

Möteslänk till passet

14.00-14.45 De dyraste verktygen är de som inte används!

Lektionspass

I denna lektion tittar vi på vilka barriärer det finns för att komma igång. Du som deltagare kommer få konkreta tips på hur du snabbare får igång användandet av digitala verktyg och hur du tar bort jobbiga moment som man inte alltid tänker på.

Medverkande
Medverkande Viktor Broberg, Buildsafe (Infobric)
Simon Fogbring, EquipmentLoop (Infobric)
Carolina Weidby, NCC

Anslut till mötet

15.00-15.45 Att leda förändring i den praktiska vardagen

Lektionspass
Att skapa medvetenhet om ett enkelt och praktiskt sätt att utveckla sitt ledarskap och att skapa engagerade och självgående medarbetare.

Vi definierar vad utmaningen med dagens ledarskap är och engagerar deltagarna i 15 viktiga frågor som ledare och medarbetare bör kunna svara på tillsammans. Ett nytt grepp med fokus på vad ledare och medarbetare skall göra istället för hur de skall vara.

Anslut till mötet