Initiativtagarna | Byggföretagen

Initiativtagarna

Uppdaterad:

Ina Djurestål, 26 år, Stockholm, produktionsingenjör på Skanskatog initiativet till priset Jämställdhetsbygget i syfte att uppmuntra fler företag i byggbranschen att arbeta med jämställdhet. Ambitionen är att, med morot i stället för piska, lyfta fram positiva exempel på vad som redan görs.

– Jämställdhetsbygget är ett roligt och viktigt projekt, för det är inte alltför längesedan byggbranschen verkligen började ta tag i dessa frågor. Jag tror att priset kan påskynda och bidra till en positiv utveckling. Förhoppningsvis kan priset även bidra till att förbättra branschens rykte, vilket i sin tur kan leda till att fler tjejer söker sig till byggbranschen.


Pauline Diurson Runfors, 25 år, Stockholm, egenföretagare som brinner för att göra samhället bättre. Framför allt när det gäller frågor som berör jämlikhet. Har tidigare startat ett språkcafé för nyanlända.


Emma Ophus, 25 år, Uppsala, junior Public Affairs-konsult som brinner för att förbättra samhället och älskar initiativ som syftar till positiv förändring. Tror på människors förmåga framför tvång.


Foto: Axel Adolfsson