Juryn | Byggföretagen

Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen
byggforetagen.se
– Jämställdhetsbygget är ett viktigt pris som byggbranschen tidigare har saknat. Medlemsföretagens starkaste behov är kompetensförsörjning. Vi behöver attrahera både kvinnor och män. Därför är det viktigt att synliggöra satsningar som aktivt bidrar till en mer jämställd bransch, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen.

Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads
byggnads.se
– Vi står inför stora utmaningar och ska bygga mycket och vi vill göra det med hela befolkningen. Vi har inte råd att inte ha hela befolkningen som underlag för nya byggnadsarbetare. Jag vill tro att talang och intresse är jämnfördelat över könen. Det börjar man också se på att söktrycket på byggutbildningar ökar, säger Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads. 

Kajsa Hessel, ordförande Byggcheferna
byggcheferna.se
– För att förändringen mot en jämställd bransch ska fortsätta behöver vi föredömen och goda exempel. Ett jämställdhetspris känns klockrent, det både synliggör och inspirerar! Det ska bli jätteroligt att delta i juryarbetet, säger Kajsa Hessel, ordförande Byggcheferna.

Pernilla Alexandersson, normingenjör, jämställdhetsexpert och vd Add Gender AB.
AddGender.se
– Jämställdhet är konkurrenskraft. Framtiden är jämställd och vi behöver därför redan nu leverera det som kommer vara helt självklart för nästa generation arbetsmarknad, detta inom bygg likväl som inom andra sektorer, säger Pernilla Alexandersson, vd Add Gender AB.