Välkommen till Byggföretagen | Byggföretagen

Välkommen till Bygg­företagen

Bransch- och arbetsgivarorganisationen Sveriges Byggindustrier har bytt namn till Byggföretagen. Här samlas seriösa företagare i bygg- och anläggningsbranschen. ​Våra medlemmar finns i alla storlekar och verkar över hela landet. ​Tillsammans bygger vi Sverige på schyssta grunder.

I samband med namnbytet lanseras en ny webbplats där medlemsföretagen får en förbättrad service, exempelvis genom förbättrad rådgivning, full tillgång till Arbetsgivarguiden och utökat stöd för företagarens vardag.

Feedback?

Har du frågor, synpunkter eller tankar om hur vi kan förbättra vår nya webb? Hör av dig!

Tekniska frågor: support@byggforetagen.se
Frågor om innehåll: feedback.webb@byggforetagen.se

Nyfiken?

Vill du veta mer om webb- och varumärkesbytet? Här har vi samlat några frågor och svar.

Varför byter Sveriges Byggindustrier namn till Byggföretagen?
Det nya namnet speglar våra medlemsföretag bättre då det har en småskaligare profil än namnet ”Byggindustrin”. Våra medlemsföretag består huvudsakligen av små- och medelstora företag.

Byggföretagen är också ett namn som tydligare visar medlemsföretagens betydelse för samhället i stort. Våra medlemsföretag skapar jobb, välfärd och framtidshopp. Generation efter generation har byggföretagen byggt bostäder, järnvägar, kontor, skolgårdar, cykelvägar, kontor och mycket mer. Det är Byggföretagens medlemmar som bygger Sverige på schyssta grunder. Oavsett om man själv benämner sig som bygg- anläggnings- eller specialföretag samlas här alla byggande företag i ett namn – Byggföretagen.

Hur kommer medlemsföretagen att märka av bytet?
I samband med varumärkesbytet förbättrar vi vår medlemsservice. Samma dag lanserar vi fyra nyheter som ska underlätta alla företagares vardag. Det handlar om en helt ny webb, en ny företagarservice, en arbetsgivarguide för kollektivavtal och en uppdatering av Rådgivningen.

Vad är Företagarservice?
Under sektionen Företagarservice på vår nya webb har vi samlat de mest efterfrågade mallarna, blanketterna och hjälpmedlen. Här hjälper vi dig med svar på praktiska frågor kopplade till arbetsmiljö, standardavtal och andra områden. Det ska vara lätt att göra rätt för våra medlemsföretag.

Vad är Arbetsgivarguiden?
I Arbetsgivarguiden får du som företagare koll på kollektivavtal, lagar och praxis som gäller på den svenska arbetsmarknaden. Steg för steg-guider gör formalia mer överblickbar. Våra mallar bistår dig med att rätt uppgifter när du anställer, avslutar anställningar och allt däremellan. Man kan antingen gå direkt in i Arbetsgivarguiden, eller komma åt materialet via Företagarservice.

Vad är Rådgivningen?
Nu samlar vi rådgivning för arbetsrätt, arbetsmiljö och entreprenadjuridik ger bättre överblick. Samma nummer gäller till alla våra experter – 010 – 451 64 80. Här svarar vi på allt som rör ditt kollektivavtal, säkerheten på dina arbetsplatser och dina frågor kopplade till entreprenadjuridik. Du har även möjlighet att ställa dina frågor via mejl.

Hur loggar man in på nya webben?
Du loggar in med hjälp av bank-id och organisationsnummer. Framöver räknar vi även med att man ska kunna logga in med ID06.

Vad gör man om man inte har bank-id?
Då får man ringa eller mejla till Byggföretagen. Vi kommer ha bevakning på detta.

Enligt SCB och BankID så hade i slutet av 2019 ca 98,7% av befolkningen mellan 21-50 år tillgång till BankID. Mellan 51-60 år sjunker det något, till ca 95%.

Hur kommer Byggföretagen att förkortas?
Vi kommer inte att ha någon förkortning. Ett skäl till att vi byter namn är just att vi vill bli igenkända av fler. En förkortning skulle göra oss mer svårtillgänglig. Få utanför vår egna organisation visste att BI stod för Sveriges Byggindustrier.

Hur får jag som medlemsföretag nya loggor?
Här kan du ladda ner vår logotyp och läsa om hur du får lov att använda logotypen.

Den nya medlemsdekalen för tjänstebilar kommer att kunna beställas inom kort.

Var hittar vi som branschförening ny medlemslogga?
Här hittar ni som är branschföreningar den nya medlemsloggan.

Påverkar det här min medlemsavgift?
Nej