Så kan du hitta nya medarbetare | Byggföretagen

Så kan du hitta nya medarbetare

Svårt att hitta rätt kompetens? Då kan Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademins praktikprogram Tekniksprånget och Jobbsprånget vara något för er. Nedan kan du anmäla dig till ett webinarium om du vill veta mer.

Publicerad:

– 8 av 10 byggföretag har svårt att hitta rätt kompetens. Teknik- och jobbsprånget kan vara ett sätt att få in fler i byggbranschen. Så kan vi rusta Sverige för 11 miljoner invånare, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Sveriges Byggindustrier.

Tekniksprånget är en banbrytande satsning där privat och offentlig sektor, regering och arbetsgivarorganisationer samarbetar för att stärka Sveriges framtida kompetensförsörjning. Tack vare Tekniksprånget kan unga mellan 18-21 år få fyra månaders praktik inom ingenjörsyrket. 50 % av deltagarna är tjejer. 80% vill bli ingenjörer efter praktiken. Flera av Sveriges Byggindustriers medlemsföretag medverkar idag i Tekniksprånget, några av dem är Byggmästar’n i Skåne, JM och PEAB.

– Tekniksprångets praktikanter är fantastiska. De är nyfikna, självgående och har ett stort engagemang, säger Petra Bunsop, HR-strateg på Swedavia.

Jobbsprånget är ett praktikprogram för nyanlända akademiker – ingenjörer, arkitekter, ekonomer och naturvetare. Jobbsprånget matchar kompetensen och erfarenheten hos nyanlända med behovet som finns hos medverkande arbetsgivare.

– Alla är vinnare. Vi får in bra kompetens till företaget och gör skillnad i samhället, säger Eva Häger, Project manager på Vattenfall.

Ni som vill veta mer om Tekniksprånget & Jobbsprånget kan anmäla er till ett webinarium via Skype den 8 november klockan 10.00. Mejla er anmälan till linus.brandin@iva.se

Läs mer om här om Tekniksprånget och Jobbsprånget.