Nyheter

Nyheter

Pressrelease
Publicerad: 2020-02-26

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark besöker säkerhetspark för byggbranschen

Onsdagen den 3 mars besöker arbetsmarknadsminister Eva Nordmark Säkerhetsparken – Sveriges första och enda träningsanläggning för en säkrare byggbransch. Media är välkomna att delta vid besöket

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2020-02-19

Succé för Arbetsgivarguiden

Enkel och användarvänlig. Det är vad Byggföretagens medlemsföretag säger efter att ha provat den nya Arbetsgivarguiden som ger koll på såväl kollektivavtal som lagar och praxis på den svenska arbetsmarknaden. Det berättar Helena Alkhamisi och Jennifer Svedin som jobbat med lanseringen.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2020-02-18

”Amorteringskravet drabbar tillväxten negativt”

Statsminister Stefan Löfven och bostadsminister Per Bolund mötte branschen den 19/2 för ett samtal om hur bostadsbyggandet ska komma upp i nivå med befolkningsökningen. Hallå där! Tanja Rasmusson, näringspolitisk chef, som representerade Byggföretagen.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2020-02-18

Kvinnorna möter branschen i Göteborg

-Kvinnor har en ljus framtid i byggbranschen, inte minst för nyanlända kan vi vara en väg in på arbetsmarknaden, säger Ann-Sofie Lind som jobbar med kompetensförsörjningsfrågor i Byggföretagen i väst.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2020-02-17

”Jag ger alltid 100%”

Carina Andersson är vd för Fjäls Bygg i Lit utanför Östersund. Hon har ett starkt driv och ger alltid 100 procent, vilket både har sina för- och nackdelar.

Pressrelease
Publicerad: 2020-02-17

Samförståndsanda kan trygga svensk infrastruktur

Idag växlar Byggföretagen och Seko avtalsyrkanden. Yrkandena berör det sista avtalsområdet av tre på vilka Byggföretagen är avtalspart. Byggföretagens målsättning för alla de tre avtalsområdena i byggbranschen är att utveckla kollektivavtalen i samförståndsanda så att jobben tryggas så att fler väljer att arbeta i byggbranschen, än mer ordning och reda skapas samt att vi kan fortsätta det konstruktiva partsgemensamma arbetet för att gemensamt komma fram till långsiktiga konstruktiva lösningar.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2020-02-16

De är Norrbottens mest digitala företag

Lindbäcks Bygg vann Byggföretagens tävling om Norrbottens mest digitala byggföretag.