Nyheter | Byggföretagen

Nyheter

Nyheter

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2024-03-18

Här träffar du Bygg­företagen på Construction Summit

Tisdagen 19 mars arrangeras eventet Construction Summit för beslutsfattare inom bygg, installation, anläggning och entreprenad. Företrädare från Byggföretagen deltar i flera samtal.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2024-03-15

”Se möjligheter istället för svårigheter”

Philip Malmberg och Gustaf Degerstedt är två unga entreprenörer som driver DEMA Brunnsborrning. De lyfter fram hög arbetsmoral, viljan att ständigt utvecklas och ett sammansvetsat team som viktiga faktorer för att bygga en framgångsrik verksamhet.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2024-03-14

Riksdagsseminarium om bristen på yrkes­utbildning

Riksdagsledamöterna Oliver Rosengren (M) och Sofia Amloh (S) bjuder 19/3 in till seminarium om bristen på yrkesutbildningar. Där presenteras ett utkast av den nya rapporten ”Vi håller ställningarna” om hur kompetensförsörjningen till yrken som ställningsbyggare och takmontör kan förbättras.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2024-03-13

Emma Bonnevier tar över ansvaret för färdplanen

Emma Bonnevier, klimatpolitisk expert, tillträder en utökad tjänst och tar över det formella ansvaret för Byggföretagens framdrift av färdplanen för fossilfri konkurrenskraft 2045.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2024-03-13

Magisk stämning på Byggföreningens dag

Hallå där Daniel Strandell, bransch- och föreningsansvarig på Byggföretagen i väst. Nyligen bjöds medlemmarna in till mat, mingel och magi på Byggföreningens dag. Berätta mer!

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2024-03-12

Bygg behöver rätt kompetens för att klara klimatomställningen

Endast tre av tio företag inom bygg uppger att man helt och hållet, eller i hög grad, har den kompetens som krävs för att möta klimatomställningen. Det visar Svenskt Näringslivs senaste rekryteringsenkät.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2024-03-07

Parterna inom byggindustrin i krismöte med regeringen

Byggföretagen, Trä- och Möbelföretagen, Byggnads och GS-facket har gemensamt uppvaktat regeringen för att vända krisen i bostadsbyggandet.