Nyheter

Nyheter

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2020-07-08

Stor satsning på centrum för cirkulärt byggande

Byggföretagen ser positivt på att Vinnova satsar drygt 14 miljoner kronor på fortsatt utveckling av plattformen Centrum för cirkulärt byggande så att den kan bli en katalysator för en omställning av bygg- och fastighetsbranschen.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2020-07-03

Ordinarie arbetsgivaravgifter från och med 1 juli

Riksdagen beslutade om en tidsbegränsad nedsättning av arbetsgivaravgifterna och den allmänna löneavgiften för löner […]

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2020-07-01

Fredspliktsavtal med Byggnads klart

Byggföretagen har idag nått överenskommelse med Byggnads om fredsplikt till den 15 november 2020, likt andra organisationer inom Svenskt Näringsliv och LO.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2020-07-01

”Förändringar skapar nya möjligheter”

Entreprenören Pernilla Aronsson har inte fyllt 40 år men har redan hunnit med en hel del i sin karriär. Sedan 2016 är hon vd för bemanningsföretaget Helpman som är inriktade på byggbranschen. Här berättar hon om sina drivkrafter, förebilder, lärdomar samt hur verksamheten har påverkats av coronapandemin.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2020-06-30

Höstens och vårens utbildningar

Utbildningarna är framtagna i tätt samarbete med branschens företag och anpassade för att kunna kombineras med fortsatt arbete. Vi erbjuder utbildningar med relevant innehåll och hög kvalitet.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2020-06-24

”Stoppa fusket, inte rörligheten”

Regeringen föreslår att utländska arbetstagare som jobbar i Sverige också ska betala skatt här. Byggföretagen tillstyrkte remissförslaget i all väsentlighet, men såg också vissa nackdelar.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2020-06-23

Nya lagar som berör dig i bygg- och anläggningsbranschen

Den 1 juli 2020 träder nya lagar i kraft. Här har vi samlat de lagar som berör dig i bygg- och anläggningsbranschen.