Nyheter | Byggföretagen

Nyheter

Nyheter

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2022-01-17

Bygg­företagens miljöexpert om globala hållbarhetsmålen

Byggföretagens miljöexpert Marianne Hedberg deltar på Sweden Innovation Days under rubriken ”Bygga hus av hus – Och andra vägar till en resurseffektiv byggsektor”.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2022-01-12

Var med och utbilda framtidens anläggare och maskinister!

Genom att erbjuda praktikplatser till Bräckegymnasiets elever har HTE Produktion AB kunnat anställa fler medarbetare. Colin Robinson, arbetschef, tycker det är viktigt att vara med och utbilda framtidens yrkesarbetare.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2022-01-12

Frågor & svar om Bygg­företagens näringspolitiska reformagenda

Hallå där! Tanja Rasmusson, näringspolitisk chef på Byggföretagen, som inleder valåret 2022 med att presentera en ny reformagenda.

Pressrelease
Publicerad: 2022-01-12

Bygg­företagen lanserar näringspolitisk reformagenda

Byggföretagen inleder valåret 2022 med att presentera en ny reformagenda. – Det behövs en näringspolitik som på ett vassare sätt än i dag balanserar tillväxt och klimatutmaningar. Sverige förtjänar bättre än bostadsbrist, regelkrångel och osäkra råvaruleveranser, säger Tanja Rasmusson, näringspolitisk chef, Byggföretagen.

Pressrelease
Publicerad: 2022-01-12

”Nya samhällsbyggnads­utbildningar har fått stå tillbaka för Data/IT”

Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) har nu presenterat vilka yrkeshögskoleutbildningar som beviljas medel att starta 2022. I år har utbildningar inom Data/IT prioriterats, vilket fått direkta konsekvenser för bygg- och anläggningsbranschen där det råder stor efterfrågan på yrkeshögskoleutbildade. Inom området samhällsbyggnad och byggteknik, där många av branschens utbildningar ingår, beviljades medel enbart till 50 av de 205 inkomna ansökningarna.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2022-01-11

Allt fler använder sig av Arbetsgivarguiden

Bekräftelse av anställningsvillkor var den mest nyttjade mallen i Arbetsgivarguiden 2021. Året innan var det mallen Besked om anställnings upphörande som låg i topp.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2022-01-04

Här är 15 projekt som utvecklar ditt bygg­företag

Nu lyfter Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond (SBUF) 15 av de projekt som genomfördes under 2021 för att utveckla byggbranschen. Gemensamt för flertalet projekt är de ger dig som företagare direkt praktisk nytta i din vardag.