Nyheter

Nyheter

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2020-11-27

#Sistaspikenikistan

Tre år sedan #metoo och arbetet fortsätter…

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2020-11-27

Bygg­företagens miljöexpert till Europaparlamentet

Byggföretagens miljöexpert Marianne Hedberg är inbjuden av Europaparlamentets kontor i Sverige för att diskutera EU:s nya kemikaliestrategi.

Pressrelease
Publicerad: 2020-11-26

Nytt avtal stärker arbetet för en schysst byggbransch

Byggföretagen och Byggnads har kommit överens om ett nytt Byggavtal inom ramen för industrins märke på 5,4 procent över 29 månader. – Vi har haft som gemensamt mål att skapa en attraktiv, sund och säker byggbransch. Det finns en styrka av att kunna lösa svåra frågor tillsammans. Detta borde kunna ha löst sig utan att använda varsel och hot om strejk. Den verkliga motståndaren är de företag som gör branschen oseriös, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd på Byggföretagen.

Pressrelease
Publicerad: 2020-11-26

Rekordökning av kvinnliga sökande till Bygg- och anläggningsprogrammet

Ny officiell statistik från Skolverket visar att antalet kvinnliga förstahandssökande till Bygg- och anläggningsprogrammet ökade med hela 32% höstterminen 2020 jämfört med 2019. En efterlängtad ökning som branschen och utbildningssektorn har arbetat hårt för.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2020-11-24

Skyddsgrupp på HMB hjälper arbetsplatserna med arbetsmiljön

Stefan Pettersson är projektchef på HMB och projektledare i en relativt nystartad säkerhetsgrupp i […]

Pressrelease
Publicerad: 2020-11-23

Safe Construction Training blir obligatoriskt för Bygg­företagens medlemmar

Från och med den 1 juli 2021 blir Byggföretagens branschgemensamma säkerhetsutbildning Safe Construction Training obligatorisk vid alla byggen där organisationens medlemsföretag driver verksamhet. – Personer som inte har ett godkänt testresultat kommer inte in på byggena efter det, säger Berndt Jonsson, nationell arbetsmiljösamordnare på Byggföretagen.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2020-11-20

Så arbetar Bygg­företagen för att skapa säkra arbetsplatser

Just nu uppmärksammar många arbetsmiljön på byggarbetsplatser. Säkerhet är ett av Byggföretagens fokusområde. Berndt Jonsson, nationell arbetsmiljösamordnare hos Byggföretagen, berättar vad Byggföretagen gör för att alla ska komma hem tryggt och säkert efter en dag på jobbet.