Nyheter | Byggföretagen

Nyheter

Nyheter

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2024-05-27

Partierna om EU:s roll för en mer effektiv klimatomställning

Byggföretagens fokusområden är attraktiva kollektivavtal, sund konkurrens, säkerhet, kompetensförsörjning och klimatomställning. Inför EU-valet har vi ställt frågor som berör våra fokusområden till samtliga partier. I tredje och sista delen redovisas partiernas svar om klimatomställningen.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2024-05-22

Här är nyheterna i Entreprenadindex

Den 27:e maj lanseras en ny prenumerationstjänst för Entreprenadindex. Samtidigt införs en rad nyheter vad gäller betal- och prenumerationsmodell. Ta del av alla ändringar här.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2024-05-22

Byggkollo arrangeras i Trollhättan

Såga, spika, skruva, mäta, och måla. Under sommarens Byggkollo får barn mellan tio och tolv prova på bygg, bland annat genom att bygga en lekstuga.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2024-05-22

Partierna om hur arbetsmiljön och kompetens­försörjningen kan förbättras

Byggföretagens fokusområden är attraktiva kollektivavtal, sund konkurrens, säkerhet, kompetensförsörjning och klimatomställning. Inför EU-valet har vi ställt frågor som berör våra fokusområden till samtliga partier. I andra delen redovisas partiernas svar om arbetsmiljö och kompetensförsörjning.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2024-05-22

Så rustar du dina medarbetare för att klara den gröna omställningen

Bygg- och anläggningssektorn behöver ställa om, samtidigt som Sveriges behov att växa och bygga nytt är stora. Vad ställer det för krav på medarbetare och vilka kompetenser behövs? Detta vill vi diskutera med dig under en förmiddag i Byggarnas Hus i Göteborg den 4 juni.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2024-05-21

Ny kampanj ska förbättra in- och utloggningen

Ett enkelt sätt att snabbt öka säkerheten på landets byggarbetsplatser är att förbättra in- och utloggningen. Det var ett av resultaten från Byggföretagens kontroll av byggarbetsplatser 2023. Därför startar nu Byggföretagen en kampanj för att förbättra in- och utloggningen på landets byggarbetsplatser.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2024-05-21

Douglas är Årets Byggelev

Nyligen delade Byggföretagen i väst ut stipendiet Årets byggelev till elever från gymnasium och högskola i Södra Älvsborg. En av stipendiaterna är gymnasieleven Douglas. Om några veckor tar han studenten från bygg- och anläggningsprogrammet på Alströmergymnasiet i Alingsås.