Nyheter | Byggföretagen

Nyheter

Nyheter

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2024-02-28

Lyckad premiär för Bygglov i Trollhättan

Spika, mura och bygga modellhus. Det är några av aktiviteterna som barn i alla åldrar får prova på under sportlovet när Byggföretagen i väst arrangerar Bygglov tillsammans med Innovatum Science Center.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2024-02-28

Här är byggbranschens mest intressanta rättsfall

Nu har Byggföretagen sammanställt och sammanfattat de mest intressanta och betydelsefulla rättsfallen från 2023 som påverkar byggbranschen. Nyligen redovisades detta i ett tillhörande webbinarium, som väckte stort intresse.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2024-02-27

Så ska hanteringen av explosiva varor skärpas

Byggföretagen välkomnar ett nationellt tillståndsregister för explosiva varor.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2024-02-26

Utbildningar som leder till jobb – centralt för framtidens utmaningar

Elin Kebert, expert kompetensförsörjning Byggföretagen, ger sina reflektioner från det uppskattade seminariet: ”Vem tar ansvar för byggutbildningarna?” där planering och dimensionering av gymnasial utbildning diskuterades i och med Skolverkets nya planerings- och dimensioneringsreform, som gäller från 2025. Seminariet spelades in och kan nu ses i efterhand.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2024-02-21

Bygg­företagen välkomnar tipsfunktion gällande arbetslivskriminalitet  

Delegationen mot arbetslivskriminalitet har i dag lämnat över ett nytt delbetänkande till biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg.

Pressrelease
Publicerad: 2024-02-21

Färdplan 2045: ”Fossilfrihet och lönsamhet går hand i hand”

Bygg- och anläggningssektorn lägger i dag fram en uppgraderad färdplan med uppmaningar till regeringen och åtaganden till branschen för att öka tempot i Sveriges klimatomställning. – När rätt förutsättningar är på plats kommer bygg- och anläggningssektorn med stolthet visa hur fossilfrihet och lönsamhet går hand i hand, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2024-02-21

Byggarfrukost – kunskap och tips för dig som byggare

Hur lyckas man med in- och utloggningen på arbetsplatsen? Hur går man till väga vid uppsägning på grund av arbetsbrist? Och vad är viktigt att tänka på när man anlitar en underentreprenör? Detta är frågor du får svar på under vårens Byggarfrukostar i Göteborg.