Nyheter | Byggföretagen

Nyheter

Nyheter

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2023-09-28

Här får högstadieelever prova på bygg

Byggmässan i Göteborg arrangerades för andra året i rad och runt 400 högstadieelever från skolor i Göteborg kom för att prova på olika byggyrken.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2023-09-27

Te gör det lättare att hantera heta frågor i Umeå

För några år sedan etablerades konceptet Afternoon tea i Umeå. Syftet var att samla aktörer som på olika sätt är involverade i samhällsbygget. Resultatet är ett bättre samtalsklimat mellan Umeå kommun, kommunens byggföretag och fastighetsägare. Något som inte minst är viktigt när det ”hettar till”.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2023-09-27

Så har Norrköping fått fler elever till bygg- och anläggning

När Norrköpings kommun insåg att det saknades människor som kunde bygga Ostlänken inledde man ett samarbete med branschen. Resultatet blev att allt fler fått upp ögonen för bygg- och anläggningsbranschen. Inte minst flickor. Lejla Gros, sakkunnig inom gymnasieskolan och samordnare för näringslivsfrågor på Norrköpings kommun berättar hur man gjorde.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2023-09-25

Så rapporterar du lön i LÖSEN

Medlemsföretag som utför arbete på Byggavtalet och som betalar tidlön ska rapportera löner i rapporteringsverktyget LÖSEN. Niklas Skändlagård, lön- och avtalskoordinator, förklarar hur det fungerar.

Pressrelease
Publicerad: 2023-09-25

Färdplanen inom bygg och anläggning uppgraderas

Färdplanen inom bygg- och anläggning uppgraderas för att öka tempot i klimatomställningen. – Ny lagstiftning och pågående energikris har ökat incitamenten för klimatomställning. Nu behöver branschen skruva upp tempot, säger Åsa Lindell, nationell projektledare för klimatomställning, Byggföretagen.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2023-09-22

Läs och ladda ner Byggavtalet

Nu finns hela överenskommelsen mellan Byggföretagen och Byggnads att läsa och ladda ner.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2023-09-22

De är årets samhällsbyggare i Västernorrland 2023

Torsboda Industrial Park är Årets samhällsbyggare i Västermorrland 2023. Det avslöjades på en stor prisceremoni under torsdagskvällen.