Arbetsgivardeklaration på individnivå | Byggföretagen

Arbetsgivardeklaration på individnivå

Från och med januari 2019 ska samtliga arbetsgivare redovisa utbetalningar och skatteavdrag per anställd varje månad i arbetsgivardeklarationen.

Publicerad:

Vissa byggföretag har dock omfattats av reglerna om arbetsgivardeklaration på individnivå sedan den 1 juli 2018.  De som redan omfattas av reglerna är byggföretag som ska föra personalliggare, har 16 anställda eller fler och SNI-kod 41.

Om du ännu inte omfattas av regelverket är det viktigt att du förbereder dig inför förändringen, exempelvis genom om att se över behörigheter och hur företaget arbetar med rättelser av arbetsgivardeklarationen.

Skatteverket har samlat sin information på denna sida www.skatteverket.se/individniva. Där kan man kan bland annat prova den nya tjänsten i en demoversion eller läsa om hur man fyller i arbetsgivardeklarationen. Skatteverket erbjuder även informationsträffar då de går igenom vad de nya reglerna innebär för företagen.

Här på Skatteverkets hemsida finns text och film som förklarar hur du lämnar arbetsgivareklartion på individnivå. 

Tänk på att bra förberedelser kommer att förenkla övergången till det nya redovisningssättet.