Hållbarhetspris till Akea | Byggföretagen

Hållbarhetspris till Akea

Stort grattis, Emelie Condrup, hållbarhetsansvarig på Akea, vars hållbarhetsrapportering får Sveriges Byggindustriers pris för ett gott exempel i kategorin små- och medelstora företag.

Publicerad:

Varför prioriterar Akea hållbarhetsfrågorna?

– För oss är hållbarhetsfrågorna fundamentala för att vi ska kunna driva och utveckla bolaget vidare. Det finns många svar på frågan men det viktigaste är våra medarbetare. De ska kunna jobba i en trygg och hälsosam miljö. Klarar vi leverera det till dom så drar det med sig många andra delar av hållbarhetsarbetet i rätt riktning.

 Hur ser kopplingen mellan hållbarhet och lönsamhet ut?

– Kopplingen mellan hållbarhet och lönsamhet är i många fall självklar. Om vi tittar på något så enkelt som energiförbrukning och vikten av hälsosamma arbetsplatser – som i sin tur minskar sjukskrivingar. Men också att fler beställare och samhället i stort ställer skarpare krav på oss. Utan ett tydligt och genomgående hållbarhetsarbete tappar vi uppdrag.

 Var ställer ni priset?

– Det första jag gjorde när jag kom tillbaka till Malmö var att åka in till vårt huvudkontor och placera det i receptionen så att alla kan se det. Alla Akea-medarbetare ska känna sig stolta över det hållbarhetsarbete vi driver och bidrar till varje dag. Ett härligt erkännande – vi är så glada!