Nytt jämställdhetspris för byggbranschen | Byggföretagen

Nytt jämställdhetspris för byggbranschen

Nu lanseras Jämställdhetsbygget, ett pris som syftar till att uppmärksamma satsningar som bidrar till en mer jämställd byggbransch. Initiativtagare till priset är fyra unga och samhällsengagerade kvinnor.

Publicerad:

– Jämställdhetsbygget är ett viktigt pris som byggbranschen tidigare har saknat. Medlemsföretagens starkaste behov är kompetensförsörjning. Vi behöver attrahera både kvinnor och män. Därför är det viktigt att synliggöra satsningar som aktivt bidrar till en mer jämställd bransch, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen.

I juryn sitter Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen, Johan Lindholm, förbundsordförande ByggnadsKajsa Hessel, ordförande Byggcheferna och Pernilla Axelsson, vd Add Gender. Priset kommer att delas ut för första gången på Årets Bygge-galan 26 mars 2019.

– Byggbranschen är idag en av Sveriges mest mansdominerade branscher. Det är därför positivt att allt fler aktörer är villiga att ta sitt ansvar för att vända utvecklingen och öka jämställdheten på sina arbetsplatser. Genom priset Jämställdhetsbygget vill vi lyfta de satsningar som görs och inspirera fler unga tjejer att söka sig till branschen, säger Ina Djurestål, produktionsingenjör vid byggföretaget Skanska och en av initiativtagarna till Jämställdhetsbygget.

Kontakt
Kristina Melander, Press- och kommunikationsansvarig kompetensförsörjning
+46 70 240 88 47
kristina.melander@sverigesbyggindustrier.se
Helena Walentowicz, en av initiativtagarna till Jämställdhetsbygget
+ 46 73 641 45 62