Så fungerar nya ID06 | Byggföretagen

Så fungerar nya ID06

Du har väl inte missat att det nu går att beställa det nya säkrare ID06-kortet? Läs intervjun med Thor Jonsson, verksamhetsområdeschef på ID06 om vad det nya kortet innebär.

Publicerad:

Vad är det som är nytt med nya ID06?

Nya ID06 består av två delar; dels kontroll av bolag som ansluter sig till ID06, dels säkerställd identitet på individer som skall ha ett ID06-kort. Utöver detta kommer vi med fler funktioner som lanseras under 2018/2019.

Vad har ni fått för reaktioner på de nya korten?

Vi har fått mycket positiv respons både på att kortet nu blir säkert och att det får en hög tillitsnivå. Dessutom ser många också fördelen med kopplingen till ID06 Kompetensdatabas där man på arbetsplatsen kan se att en individ via kortet har rätt kompetens/utbildningsbevis. Tekniken i kortet medger också nya innovationer vilket uppskattas.

Vad händer med de gamla korten? 

Ett företag kan beställa gamla kort fram till 1 april, 20 juni 2019 stängs alla gamla kort av. Det innebär att företag har fram till 20 juni på sig att byta ut sina kort.

Första steget är att ansluta företaget till ID06, detta sker via något av ID06 ackrediterade kortleverantörer. Efter anslutningen är företaget klart för att beställa nya ID06-kort.

Rekommendationen är att vara ute i god tid då det är många kort som skall bytas ut.