Rekordmånga anmälda till samtal om en ”Byggbransch till för alla” | Byggföretagen

Rekordmånga anmälda till samtal om en ”Byggbransch till för alla”

När Byggföretagen ska stärka mångfald och jämställdhet är det inställning som är den viktigaste biten att jobba med.

Publicerad:

Attityd är allt

BYN och Ann-Sofie Lind arrangerar halvdagskonferens om machokultur.

Rekordmånga anmälda till samtal om en ”Byggbransch till för alla”.

När Sveriges Byggindustrier ska stärka mångfald och jämställdhet är det inställning som är den viktigaste biten att jobba med.

Därför gläds Ann-Sofie Lind åt det rekordhöga antalet anmälda till träffen om machokultur som BYN arrangerar i Hällsnäs, Mölnlycke den 26 februari.

– Det är otroligt kul och viktigt att så många vill komma och ta del av vårt arbete för attitydförändring, säger Ann-Sofie Lind. Frågan för dagen är hur vi når en attraktiv, öppen och sund bransch. Attityder ändrar man långsiktigt och målmedvetet, därför är de här träffarna nödvändiga.

BYN:s tema ”Byggbranschen ska vara till för alla” är ett utbildningsarbete som syftar till att förändra jargong och ta bort machokulturen. Under halvdagen i Hällsnäs ska detta diskuteras och tankarna kring det förädlas.

– Vi kommer att få höra två föreläsningar; dels Charlie Klang, ”Genusarbetaren” som ska prata om machokultur och jämställdhet och dels Peter Svensson på ämnet ”Värdegrundsarbete – från ord till handling”. Jag tror att vi får en riktigt kul dag med många lärdomar till livs, säger en förväntansfull Ann-Sofie Lind.