Guiden Råd och tips ute på Sverigeturné | Byggföretagen

Guiden Råd och tips ute på Sverigeturné

Råd och tips vid anlitande av underentreprenör är Sveriges Byggindustriers guide med konkreta tips till byggföretag för hur man kontrollerar underentreprenörer och håller sin verksamhet fri från fusk. Sofie Wilhelmsson, en av initiativtagarna till guiden, svarar på tre snabba om guidens Sverigeturné som pågår just nu.

Publicerad:

Varför är du ute på Sverigeturné?

– Vi reser runt i Sverige för att informera om guiden, och svara på frågor från lokala medlemsföretag om vad de ska tänka på vid anlitande av underentreprenörer. Sund konkurrens är ett prioriterat fokusområde för Byggföretagen.

Varför är det viktigt att träffa företagen på plats?

– Många av våra medlemsföretag har från tid till annan funderat kring dessa frågor. För att ge dem ytterligare kött på benen tycker jag det är viktigt att komma ut och träffa våra medlemmar lokalt och regionalt för att samtala om varför det är viktigt att göra kontroller vid anlitande av underentreprenörer och vad dessa kontroller innebär.

När sker nästa träff?

– Nästa träff är i Uppsala den 10 maj. I juni besöker vi Malmö och Helsingborg.