Byggpoddarna att ha koll på | Byggföretagen

Byggpoddarna att ha koll på

Vi har listat fjorton poddar om bygg- och infrastrukturbranschen och de människor som jobbar i dem. Hur många har du koll på? Tipsa oss gärna om fler.

Publicerad:

Bimpodden. En podcast framtagen av Adam Mohammadi med syfte att sprida kunskap om konceptet BIM. Genom att intervjua kompetenta aktörer som berättar om nyttan med BIM, så hoppas BIMpodden nå fram till beslutsfattare som behöver BIM-data. 

Bopolpodden. Drivs av Veidekkes bostadspolitik.se. Ambitionen är att ge dig koll på veckans aktuella frågor inom bostadspolitik och fördjupning och analys av ett intressant ämne. 

En podd om yrkesstolthet. Här intervjuar Samuel Lindén olika personer för att få höra hur deras yrkesliv ser ut. Som lyssnare kommer du att få lära dig om olika yrken och förhoppningsvis finna inspiration i din karriär. Ofta, men inte alltid, med folk i byggbranschen.

Hela Kedjan. En poddcast där Nima Assadi varje vecka bjuder in gäster till samtal om samhällsbyggnad. ”I våra samtal fördjupar vi oss inom olika delar samt resonerar kring hur dessa påverkar helheten. Vad ger egentligen bäst effekt och mest värde när vi summerar samhällsnyttan?” säger Nima.

InfraprojektpoddenEn podcast om projektledning och ledarskap inom samhällsbyggnad – inriktat på infrastruktur- och anläggningsprojekt. Drivs av Johanna Aalto.  

Järnvägspodden. Trafikverkets podcast för dig i järnvägsbranschen.I Järnvägspodden får du var tredje vecka ta del av nyheter och fördjupningar som rör den svenska järnvägen. https://www.trafikverket.se/jarnvagspodden

Kakelpodden. Här intervjuar man intressanta personer och tar upp aktuella branschfrågor. Man tar upp produktnyheter, bjuder på trendspaningar och mycket annat.

Kvadrat. Hjälper dig att navigera rätt i bostadsdjungeln och ta smarta privatekonomiska beslut – oavsett om du bor i hyresrätt, bostadsrätt eller villa. Nya avsnitt släpps veckovis då Joakim Båge och Petra Bergman också möter spännande gäster. En poddcast från EFN Ekonomikanalen.

Radio Allmännyttan. En poddcast från Sveriges Allmännytta. Ämnena rör sig från social housing, stadsplanering och bostadsbyggande till fuktproblem i hus och hur en bostadskö borde se. 

Samhällsbyggarpodden. Undersöker, genom intervjuer med yrkesverksamma, vad de olika titlarna i fastighets- och samhällsbyggarbranschen betyder i praktiken samt belyser aktuella utmaningar och möjligheter. Podcasten görs av Vilhelm Nord i samarbete med Samhällsbyggarna.se.

Samhällsbyggnadskvinnor. En poddcast av Amanda Eklund. ”Jag vill se fler kvinnliga förebilder i branschen och därmed har jag skapat min podcast. I denna podd jag bjuder in verksamma kvinnor i bygg- och anläggningsbranschen som får snacka om sina yrkesroller och varför man jobbar i denna bransch” säger Eklund.

Snickarpodden. Görs av och med JMs snickarlärlingar Susanne Wacklin och Linn Gergi. ”Genom Snickarpodden har vi gett en bild av hur det är att vara kvinna i byggbranschen och slagit hål på många fördomar som har funnits.” säger Wacklin och Gergi. 

Snåret. Svensk byggtjänsts poddcast som gästas av bland andra ministrar, bostadsexperter och arkitekter som diskuterar aktuella frågor inom byggbranschen.

Staden Podcast. En podcast om arkitektur- och stadsfrågor. Staden görs av Dan Hallemar – chefredaktör för Arkitektur, kulturjournalist på Expressen och medverkande i P1-programet Ring kulturradion – tillsammans med Håkan Forsell, urbanhistoriker, arkitekturskribent och författare. Staden är ett samarbete mellan Sveriges Arkitekter och tidskriften Arkitektur.

Stadspodden. En poddcast om hållbar stadsutveckling som presenteras av NCC där Per Ankersjö varje månad träffar intressanta politiker, forskare och opinionsbildare.