Pressinbjudan: Byggmässan på Bråvalla | Byggföretagen

Pressinbjudan: Byggmässan på Bråvalla

Den 20–23 maj arrangeras Byggmässan på Bråvalla för tredje året. Syftet med mässan är att locka fler till våra utbildningar - och i synnerhet fler tjejer. Välkommen till pressträff på Bråvalla tisdagen den 21 maj klockan 13. Vi kommer att visa upp mässan i full aktion och berätta mer om vårt arbete för en jämställd byggbransch!

Publicerad:

Nu kommer tjejerna till bygg! I dag är 1% av yrkesarbetarna inom bygg kvinnor. Men vi kan med stor glädje notera att fler tjejer än någonsin tidigare valt bygg- och anläggning i årets gymnasieval. Till höstens skolstart är 20 % av de sökande i Norrköping tjejer. Det kan jämföras med rikssnittet på 8 %.

Vi har goda skäl att tro att Byggmässan har varit en bidragande orsak till att vi ser ett så starkt söktryck.

Välkomna!

 

För mer information om pressinbjudan och Byggmässan:

Jan Malmberg, ansvarig för Byggmässan, 070-510 66 25

Lejla Gros, projektledare Bråvallagymnasiet, 072-254 37 69