Vår guide till EU-valet | Byggföretagen

Vår guide till EU-valet

Hur påverkar EU dig och ditt företagande? Söndagen den 26 maj är det val till Europaparlamentet. Vi har därför sammanställt information om EU:s betydelse för byggbranschen och varför du ska rösta i valet.

Publicerad:

Varför är det viktigt att rösta?

EU påverkar din vardag. De senaste fem åren har i genomsnitt 37 procent av de svenska lagarna haft sitt ursprung i EU-beslut. Ska vi kunna rusta Sverige för framtiden krävs att EU ger byggbranschen rätt förutsättningar för att komma till rätta med osund konkurrens, kompetensförsörjning och regelkrångel, säger Carina Utterström Mace, EU-sakkunnig.

Osäker på hur du ska rösta? 

Vi har listat några av de viktigaste frågorna för ditt byggföretag. Ska våra medlemsföretag klara av att rusta Sverige för 11 miljoner invånare krävs en fungerande rörlighet av både tjänster och arbetstagare. Sund konkurrens måste upprätthållas och regelverk följas och kontrolleras. Du kan också ta del vår EU-policy där vi mer i detalj berättar vilka EU-frågor som Sveriges Byggindustrier driver. Här kan du förkovra dig om EU:s betydelse för Sverige.