”Alla parter måste samverka” | Byggföretagen

”Alla parter måste samverka”

På tisdagen besökte Nordiska rådets tillväxtutskott Sveriges Byggindustriers kontor på Ekmansgatan i Göteborg. Byggbranschens företrädare fick möjlighet att presentera en del av sin verksamhet och vilka frågor som ligger varmast om hjärtat.

Publicerad:

– Infrastrukturen är en förutsättning för bostadsbyggande, sa Jörgen Johansson, ordförande för Byggmästarföreningen i Göteborg och Södra Älvsborg. Han välkomnade gästerna med att berätta om alla pågående stora projekt i Göteborgsregionen och skickade med ett tydligt budskap.

– Alla parter i samhället behöver samverka för att vi ska kunna fortsätta bygga samhällen och bostäder som folk har råd med.

 Ett tjugotal parlamentariker från Sverige, Norge, Danmark, Åland och Finland deltog i en tredagarsvisit till Göteborg där de fick besöka bland annat Lindholmen Science Park, Nya hamnen och Sveriges Byggindustrier.

Här togs de emot av Jörgen Johansson, Näringspolitiska chefen Tanja Rasmusson, energiexpert Birgitta Govén och Åsa Wahlström från Projektet Lågan som alla höll varsitt föredrag om byggbranschens utmaningar, klimatarbete och utvecklingsprojekt för resurseffektivare byggnader.

Parlamentarikerna i delegationen från Nordiska rådet var både nyfikna och pålästa. Det gav intressanta diskussioner och gav uppslag för nya möten. Inte minst om hur branschen ska jobba över de nordiska gränserna. Uppföljning lovades redan till hösten.