Så kan du bidra till säkrare arbetsplatser | Byggföretagen

Så kan du bidra till säkrare arbetsplatser

Vill du vara med och förbättra säkerheten i byggbranschen? Anmäl dig till det nya […]

Publicerad:

Vill du vara med och förbättra säkerheten i byggbranschen? Anmäl dig till det nya forskningsprojektet ”Säker ledare” som ska ta reda på hur nyanställda platschefer påverkas av, och själva påverkar, säkerhetskulturen i svensk bygg-och anläggningsindustri.

– Säkerhet är ett prioriterat område för oss. Det här projektet lyfter frågan om ledarskapets betydelse, och kommer också att bidra med kompetensutveckling av nya platschefer, säger Berndt Jonsson, nationell arbetsmiljösamordnare på Sveriges Byggindustrier. 

Säker ledare är ett samverkansprojekt mellan Sveriges Byggindustrier, AFA Försäkring, Chalmers och Göteborgs Universitet. 

Målet med forskningsprojektet är ökad kunskap om hur vi kan förbättra introduktionen av nya platschefer för att förbättra deras förutsättningar att leda en säker, hälsosam och produktiv arbetsmiljö för sig själva, sina arbetsledare samt för sina yrkesarbetare.