Strategimötet om sund konkurrens och schyssta byggen | Byggföretagen

Strategimötet om sund konkurrens och schyssta byggen

Ett stort antal samtal och workshops har under våren genomförts av olika aktörer i och omkring byggbranschen. Syftet är att tillsammans ta fram en strategi för schyssta byggen och sund konkurrens. I tisdags genomfördes det andra strategimötet. Här har vi samlat lite citat och bilder från dagen.

Publicerad:

– Fusk och osund konkurrens drabbar företag, människor och hela samhället. Det måste vi göra något åt, säger Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads.

Catharina Elmsäter-Svärd, vd Sveriges Byggindustrier betonar vikten av samarbete mellan branschens parter, aktörer och myndigheter.

– Vi fixar inte det här var och en för sig, utan endast tillsammans, säger Catharina.

Charlotte Wäreborn Schultz,  projektledare för Sund konkurrens på Sveriges Byggindustrier introducerar konferensen och hur arbetet ska tas vidare till nästa nivå.

Rasmus Cruce Naeyé, statssekreterare Arbetsmarknadsdepartementet, höll ett anförande om hur samarbetet mellan olika myndigheter ska fungera och regelverk ska förbättras.

– Arbetet mot osund konkurrens kommer vara en prioritet för regeringen, säger Rasmus.

Peter Rovér på Effect Management, pratade om vikten av samsyn på sund konkurrens från alla parter samt presenterar det nya utkastet till gemensamma spelregler för branschens inför den första work shopen för dagen.

– Kunskap och kompetens är nyckeln till det här, säger Peter.

Bild från workshopen kring spelregler för sund konkurrens.