Därför är EU viktigt för byggföretagen | Byggföretagen

Därför är EU viktigt för bygg­företagen

Under hösten flyttar Sveriges Byggindustriers Carina Utterström Mace till Bryssel för att jobba för medlemsföretagen. Här berättar hon vad hon kommer att göra och varför det är viktigt för byggföretagen att ha koll på EU.

Publicerad:

Varför är det viktigt för byggföretagen att ha koll på EU?

– Därför att beslut som fattas på EU-nivå påverkar byggföretagens vardag i mycket större utsträckning än vad man kan tro. Ska vi klara av att möta branschens utmaningar behöver vi från början ge företagen rätt förutsättningar, och det börjar på EU-nivå, i Bryssel.

Vad kommer du att göra i Bryssel?

– Jag kommer att träffa beslutsfattare och andra intressenter och berätta om byggbranschens behov och vilka förflyttningar vi vill att EU ska göra. Det blir särskilt viktigt att förmedla hur det enskilda byggföretaget påverkas av ett lagförslag och vilken effekten blir för hela samhällsbyggnadssektorn.

Hur kan man följa dig?

– Jag kommer regelbundet att rapportera hem så att den intresserade kan ta del av det både i Veckonytt och i sociala kanaler.