GP:s Adam Cwejman: Instabilitet, det nya normala i politiken | Byggföretagen

GP:s Adam Cwejman: Instabilitet, det nya normala i politiken

”Morgonmötet” i Göteborg fick en flygande start med GP:s politiske redaktör – Den politiska […]

Publicerad:

”Morgonmötet” i Göteborg fick en flygande start med GP:s politiske redaktör

– Den politiska instabilitet som vi ser både i Göteborg och på riksplanet kanske är det nya normala. Det sa Adam Cwejman, politisk redaktör på Göteborgs-Posten när han gästade Sveriges Byggindustriers första ”Morgonmötet” sista fredagen i augusti.

Cwejman pratade och fick många frågor om stadsbyggnad, arkitektur och opinionsbildning. Ett spännande samtal som också berörda segregation, inkluderande byggande och såväl lokal som nationell politik.

– Arkitekter, byggherrar, byggbransch och politiker pekar gärna mot varandra om vem som har ansvar för att det byggs inte bara funktionellt utan också visuellt hållbart, sa Cwejman. Men faktum är att alla har ett ansvar, inte minst byggbranschen. För politikerna vill inte avgöra vad som är estetiskt tilltalande.

Inbjudan gick ut brett även utanför byggbranschen och vi fick därför en blandning av vetgiriga och nätverkssugna frukostdeltagare.

Fler samtal och träffar kommer under hösten när Byggarnas hus nu öppnat sina lokaler för att bli ett lokalt och regionalt forum för samhällsbyggarsamtal i Västsverige och Göteborg.