De är Norrbottens mest digitala företag | Byggföretagen

De är Norrbottens mest digitala företag

Lindbäcks Bygg vann Byggföretagens tävling om Norrbottens mest digitala byggföretag.

Publicerad:

-Lindbäcks Bygg fick priset för att de bland annat använder BIM, Sensorer, Cloud Computing, robotisering, självkörande fordon och digitala tvillingar i sin verksamhet. Byggbranschen är bara i början av en stor digitalisering. Här är Lindbäcks Bygg en föregångare, säger, Erik Ranängen, lokal chef för Byggföretagen i Norrbotten.

-Vi har alltid ett långsiktigt förhållningssätt i det vi gör och hållbarhet för oss innefattar hela livscykeln- från ett ekologiskt och socialt till ett ekonomiskt helhetsperspektiv. Vi bygger industriellt för att vi tror på boende för fler och för att kunna göra det på branschens mest effektiva och hållbara sätt använder vi många olika verktyg och tekniker och där digitaliseringen är en av de allra viktigaste för oss. Det är en av våra framgångsfaktorer och det är därför mycket roligt att vi uppmärksammas med detta pris säger Stefan Lindbäck, vd Lindbäcks Group.

Priset delades ut i samband med ett seminarium på temat Digitalisering av Byggbranschen som Byggföretagen anordnade tillsammans med Luleå tekniska universitet, LTU.