Kvinnorna möter branschen i Göteborg | Byggföretagen

Kvinnorna möter branschen i Göteborg

-Kvinnor har en ljus framtid i byggbranschen, inte minst för nyanlända kan vi vara en väg in på arbetsmarknaden, säger Ann-Sofie Lind som jobbar med kompetensförsörjningsfrågor i Byggföretagen i väst.

Publicerad:

Den 5 mars kommer Byggarnas hus i Göteborg att fyllas med kvinnor och företag när Byggföretagen och Galaxen Bygg arrangerar ett rekryteringsevent för kvinnor.

Det är Ali Isa, matchningskoordinator på Galaxen Bygg, som initierat projektet och fått med sig både fackförbundet Byggnads och Byggföretagen.

-Vi ser ett stort behov i branschen och en möjlighet att erbjuda kvinnor nya karriärmöjligheter. Det är verkligen en win win-situation, säger Ali Isa.

Meningen är att erbjuda ett tillfälle för företag och arbetssökande att mötas. Bland inspirationstalarna finns Amanda Ekelund från Serneke och Sonja Larsson på Erik Larsson bygg.

Alis uppdrag är att hitta byggarbetsplatser och ge möjligheter åt människor som står långt ifrån arbetsmarknaden att få in en fot. Ann-Sofie ser branschens utmaningar med att trygga framtida kompetens. Den 5 mars gör de gemensam sak och bidrar dessutom till mångfald och jämställdhet på svenska byggen.

-Vi räknar med ett 60-tal deltagare, det ska bli spännande, säger Ali Isa förväntansfullt.

Det går fortfarande bra att anmäla sig via länken nedan.

https://magnetevent.se/Event/saker-vag-till-jobb-36744/