Succé för Arbetsgivarguiden | Byggföretagen

Succé för Arbetsgivarguiden

Enkel och användarvänlig. Det är vad Byggföretagens medlemsföretag säger efter att ha provat den nya Arbetsgivarguiden som ger koll på såväl kollektivavtal som lagar och praxis på den svenska arbetsmarknaden. Det berättar Helena Alkhamisi och Jennifer Svedin som jobbat med lanseringen.

Publicerad:

Hur har Arbetsgivarguiden tagits emot?
Det har varit väldigt positiva reaktioner, både internt och från medlemmar. Många har lyft fram att Arbetsgivarguiden är både enkel och användarvänligt, säger Helena Alkhamisi.

För de som ännu inte upptäckt Arbetsgivarguiden – vad är de största fördelarna?
Kollektivavtalen är alltid uppdaterade med de senaste regleringarna och förtydligande avtalskommentarer. Mallarna har blivit fler och smartare. Framför allt så underlättar det för medlemmarna att allt arbetsrättsligt material är samlat på ett ställe där det dessutom är enkelt att navigera sig, berättar Jennifer Svedin.

Hur kommer medlemsföretagen att kunna hålla sig uppdaterade med nyheter inom Arbetsgivarguiden framöver?
Precis som innan så kommer medlemmarna att få ett mejlutskick, men nu med en länk in till Arbetsgivarguiden där nyheten är publicerad. Tidigare hette dessa viktiga typer av nyheter/förändringar för cirkulär, men numera kallas de för Arbetsgivarnytt, säger Helena Alkhamisi.  

Har du ännu inte provat Arbetsgivarguiden? Du når den antingen genom att gå direkt in i Arbetsgivarguiden, eller söka dig fram via Företagarservice.

Jennifer Svedin och Helena Alkhamisi.