Ny satsning tipsar yrkesväxlare om samhällsbyggnadsutbildningar | Byggföretagen

Ny satsning tipsar yrkesväxlare om samhällsbyggnads­utbildningar

Byggföretagen har lanserat en ny landningssida på Studentum.se för att få yrkesväxlare att välja yrkeshögskoleutbildningar inom samhällsbyggnad.

Publicerad:

Elisabeth bytte från dansös till betongingenjör.

Elisabeth Metsalo har yrkesväxlat från dansös till betongingenjör. Läs mer.

Studentum.se/byggforetagen uppmärksammas Yrkeshögskolans 2-åriga utbildningar inom samhällsbyggnad och vilka yrken de leder till. Goda ambassadörer, som har yrkesväxlat in i branschen, berättar om sina erfarenheter. Några av dom: Büsra yrkesväxlade till anläggningsingenjör, Camilla Åström bytte karriär till BIM-ingenjör och Elisabeth yrkesväxlade från dansös till betongingenjör.

Bygg- och anläggningsbranschen erbjuder yrkesväxlare en god arbetsmarknad, spännande karriärmöjligheter och relativt korta utbildningar, som leder till välavlönade jobb med kollektivavtal.”

Hur kommer det sig att satsningen riktas till just yrkesväxlare?
– Människor mitt i livet är en intressant målgrupp för våra medlemsföretag. Många funderar över sina yrkesval och drömmer om en förändring, men vågar inte ta steget då det ofta förknippas med långa utbildningar, inkomstbortfall och osäkerhet på arbetsmarknaden. För dessa personer vill vi visa att bygg- och anläggningsbranschen är en framtidsbransch full av möjligheter. Yrkeserfarenhet från andra branscher, inte minst ledarerfarenhet, värdesätts högt, säger Kristina Melander, press- och kommunikationsansvarig kompetensförsörjning, Byggföretagen.