Så ska barnen få upp ögonen för byggbranschen | Byggföretagen

Så ska barnen få upp ögonen för byggbranschen

För att fler barn ska få upp ögonen för byggbranschen inleder Byggföretagen i Norrbotten nu en ny satsning tillsammans med Teknikens Hus i Luleå. Från och med den 29 februari finns där nu en permanent aktivitetsdel där fler kan få upp ögonen för bygg- och anläggningsbranschen.

Publicerad:

-Det här ett av de roligaste projekt jag jobbat med. Barn gillar att bygga och vi hoppas att detta kan bidra till att de senare i livet har det intresset kvar och söker sig till utbildning och arbete i bygg och anläggningsbranschen säger Erik Ranängen, lokal chef Byggföretagen i Norrbotten.

Satsningen är ett samarbete mellan Teknikens Hus, Byggföretagen och Norrbottens Byggmästareförening. Teknikens Hus har ca 100 000 besökare per år och har de senaste tio åren blivit utsedda till Sveriges Bästa Science-center.