Statuskoll med Anna Lönn Lundbäck, regionchef Byggföretagen i väst | Byggföretagen

Statuskoll med Anna Lönn Lundbäck, regionchef Bygg­företagen i väst

Vi har tvingats ändra lite rutiner, men vi fortsätter att arbeta lika hårt som förut för att serva våra medlemsföretag under Coronakrisen.

Publicerad:

Anna Lönn Lundbäck är regionchef för Byggföretagen i väst.

Hur är statusen i regionen med anledning av Coronakrisen?

Det är turbulenta och oroliga tider som givetvis också påverkar oss.
Som på de flesta arbetsplatser och företag så är det mycket verksamhet och aktiviteter som har blivit framflyttade eller inställda. Som medarbetare på Byggföretagen får vi inte arrangera eller delta i större sammankomster, för att minska smittspridningen. Vi rekommenderas också att arbeta hemifrån för den som har möjlighet till det. Istället försöker vi att utveckla våra digitala arbetssätt och mötesplatser så att vi kan fortsätta vår omfattande och viktiga verksamhet. Trycket har ökat väsentligt på vår rådgivning och på de medarbetare som jobbar med arbetsgivarfrågor av olika slag.

Och våra medlemsföretag?

Vår rådgivningstelefon har fått en markant ökning av samtal från oroliga medlemsföretag. Kollegorna på arbetsrättsenheten arbetar för högtryck med att hjälpa och stötta företagen. Många av svaren på frågorna vi får om arbetsrätt, entreprenad, permittering och varsel finns samlat väldigt bra här på vår hemsida. Vi har både arbetsgivarguide och en speciell sektion om Corona.

Vad händer nu?

Vi jobbar oförtrutet vidare med opinionsbildning och dialog med beslutsfattare för att tillvarata branschens intresse. En nyhet är att vi tillsammans med Byggnads har tagit fram förenklade förhandlingsregler vid permittering och parterna tittar nu även på möjligheterna för att införa ett centralt avtal om kortidspermittering.

Vi har tvingats ändra lite rutiner, men vi fortsätter att arbeta lika hårt som förut för att serva våra medlemsföretag och kommer att uppdatera med information så fort vi får den