Han är ny arbetsmiljörådgivare i region väst | Byggföretagen

Han är ny arbetsmiljörådgivare i region väst

Henrik Pohászka är skogshuggaren som blev ingenjör och nu är ny arbetsmiljörådgivare hos Byggföretagen i väst. Närmast kommer han från NCC och mastodontprojektet Västlänken i Göteborg. ”Det häftigaste projektet i mannaminne”.

Publicerad:

Du är ny arbetsmiljörådgivare i region väst sedan den 20 april. Vad fick dig att söka jobbet hos Byggföretagen?

En dröm som jag närt sedan jag började i byggbranschen, som ung och nyexaminerad, var att kunna få påverka hela vår bransch. En kollega tipsade mig om annonsen med motiveringen: ”Detta är du!”. Och så är det ju!

Henrik Prohászka är skogshuggaren som blev arkeolog bara för att sadla om och läsa till byggingenjör. Längs vägen har han också hunnit plugga internationell konflikthantering och humanekologi. Nu ska han utgå från Byggarnas hus på Ekmansgatan i Göteborg för att hjälpa medlemsföretagen med viktiga arbetsmiljöfrågor.

Var kommer du närmast ifrån, och vad har du gjort?

Jag började med ekonomi, kvalitet och arbetsmiljö i ett mindre företag vid namn Kran och Pålning. Efter det, hos Skanska, jobbade jag främst med arbets-/platsledning och som projektingenjör. Hit kommer jag nu från NCC där jag i slutet av anställningen var KMA och fick jobba med det häftigaste projektet i mannaminne, Västlänken och E02 Centralen i Göteborg.    

Vad ser du mest fram emot i det nya jobbet?

Allt. Ser fram emot att lära känna alla nya underbara kollegor, kunna påverka branschen att bli ännu säkrare, attraktivare och sundare. Och jag vill lära mig massor av nytt!

Om Henrik:

Bor i: Lindome
Ålder: 41
Familj: Fru och två busiga pojkar på 7 och 9
Tidigare arbetsplats: NCC Sverige AB
Intressen: Foto, natur, historia, resa, matlagning och mycket annat