Regeringen tackar Byggföretagen för gott samarbete | Byggföretagen

Regeringen tackar Bygg­företagen för gott samarbete

Inrikesminister Mikael Damberg presenterar en rad åtgärder för att förebygga sprängningar i civilsamhället. Statsrådet berömde Byggföretagen för att ha varit en konstruktiv part i dialogen.

Publicerad:

– Den organiserade brottsligheten är en del av hela samhället och måste bemötas därefter. Vår bransch ska vara attraktiv, sund och säker. Därför har vi varit positiva till att bidra, även om den stora majoriteten bygg- och anläggningsföretag hanterar sprängmedel på ett säkert och ansvarsfullt sätt, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen. 

Bland åtgärderna som redan införts på eget initiativ av bygg- och anläggningsbranschen finns det uppdaterade ID06-kortet – på vilket det framgår vem man är och för vilket företag man arbetar. Regeringen går nu vidare med att ge MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, i uppdrag att b la ta fram en ny metod för märkning av sprängmedel. 

Här kan du ta del av mer information på Regeringskansliets hemsida.