”Förläng nedsättningen av arbetsgivaravgiften” | Byggföretagen

”Förläng nedsättningen av arbetsgivaravgiften”

Nedsättningen av arbetsgivaravgiften är den stödåtgärd som flest medlemsföretag har använt sig av under coronakrisen. Det visar Byggbarometern – en undersökning bland Byggföretagens medlemsföretag.

Publicerad:

Sofie Wilhelmsson, skatteexpert, Byggföretagen.

”Det är inte förvånande. Det var ett väldigt enkelt stöd, inget företag behövde söka separat utan enbart kryssa i en ruta i arbetsgivardeklarationen. Stödet omfattade också alla företag”, säger Sofie Wilhelmsson, skatteexpert på Byggföretagen.

Den sänkta arbetsgivaravgiften gällde fram till den 30 juni. Av medlemsundersökningen framgår att Byggföretagens medlemsföretag gärna skulle se en förlängning.

”Många av våra medlemsföretag går mot en tuff höst. Det är nu coronakrisen på allvar drabbar byggbranschen, och vi har redan sett hur flera företag tvingats varsla. Vi på Byggföretagen anser därför att det är ytterst angeläget att regeringen förlänger nedsättningen av arbetsgivaravgiften. Våra medlemsföretag står för 11% av BNP, att byggandet hålls uppe är ett av de bästa sätten att ta oss ur krisen”, säger Sofie Wilhelmsson.