Ministrar klara för digital konferens om schyssta byggen | Byggföretagen

Ministrar klara för digital konferens om schyssta byggen

Både arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) och inrikesminister Mikael Damberg (S) har gett klartecken för medverkan på den digitala konferensen Forum för sund konkurrens och schyssta byggen den 30 september.

Publicerad:

”Vi är väldigt glada över att regeringen väljer att uppmärksamma vårt arbete. Med avstamp i en gemensam övertygelse tar vi klivet mot vår vision – ett hållbart samhällsbygge i världsklass”, säger Claes Thunblad, nationell samordnare för sund konkurrens, Byggföretagen.  

På konferensen kommer deltagarna ta del av inspirerande exempel och spännande föreläsare. Forskare från Sverige, Norge och Finland kommer också att beskriva sin syn på konkurrensen i bygg- och anläggningssektorn och vad som bör göras framöver.

”Byggbranschen ska vara attraktiv, sund och säker. Därför vill vi lyfta positiva initiativ gällande kontroll av underentreprenörer, produktutveckling inom ID06 och jämställdhet”, säger Claes Thunblad.

Forum för Sund Konkurrens och Schyssta byggen arrangeras av Byggföretagen, Byggnads, Elektrikerförbundet, Glasbranschföreningen, Installatörsföretagen, Ledarna, Maskinentreprenörerna, Måleriföretagen, Plåt & Ventföretagen, SEKO och Unionen.

Moderatorer är Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen, och Johan Lindholm, Byggnads förbundsordförande.

Här hittar du mer information om konferensen