Förlängda stödåtgärder till corona-drabbade företag | Byggföretagen

Förlängda stödåtgärder till corona-drabbade företag

Omställningsstödet till företag som drabbats särskilt hårt av covid-19-pandemin förlängs till månaderna maj, juni och juli 2020.

Publicerad:

Sofie Wilhelmsson, skatteexpert, Byggföretagen.

Syftet med stödet är att göra det möjligt att överbrygga den akuta krisen till följd av covid-19-pandemin och samtidigt underlätta för företag att ställa om och anpassa sin verksamhet.

”Det är positivt att regeringen förstår att corona-krisen inte är över och förlänger stödåtgärder. Tyvärr har omställningsstödet av många ansetts som krångligt att söka, givet att det krävs en separat ansökan”, säger Sofie Wilhelmsson, skatteexpert på Byggföretagen.

För att stöd ska beviljas för maj 2020 krävs att företaget haft ett omsättningstapp på mer än 40 procent jämfört med maj 2019. För att stöd ska beviljas för juni och juli 2020 krävs att företaget haft ett omsättningstapp på mer än 50 procent jämfört med juni och juli 2019.

”Nu blir det ännu viktigare att regeringen går vidare och även förlänger nedsättningen av arbetsgivaravgifterna”, säger Sofie Wilhelmsson.

Förslaget med ett förlängt omställningsstöd bygger på en överenskommelse mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna.