Hon är södra Norrlands nya företagsrådgivare | Byggföretagen

Hon är södra Norrlands nya företagsrådgivare

I slutet av 2019 började Marianne Hammarström som ny företagsrådgivare i södra Norrland. Här berättar hon om sin bakgrund och om den första tiden på Byggföretagen.

Publicerad:

Hur har den första tiden på Byggföretagen varit?

Jag har fått en oväntad insikt i hur väldig komplex vår bransch är med så många aktörer och regler att förhålla sig till. Känns som jag har varit lite ”lyckligt ovetande” om en del saker som påverkar arbetsgivarna och branschen i allra högsta grad. Jag har fått stor respekt för allt kunnande och inte minst den optimism jag mött trots att vi befinner oss i en pandemi.

Var kommer du närmast ifrån?

Jag har jobbat i 25 år med offentlig upphandling, både som upphandlare och som anbudsgivare. Närmast kommer jag från Ramboll.

Vad är dina arbetsuppgifter inom Byggföretagen?

Jag arbetar med upphandlingsfrågor, bl a har vi tagit fram vägledningsfoldrar som vänder sig till offentliga beställare, konsumenter och privata beställare. Jag arbetar även med kompetensförsörjningsfrågor och vi kommer under hösten erbjuda webbinarium där vi informerar om nya utbildningsavtalet.

Här hittar du kontaktuppgifter till samtliga medarbetare i södra Norrland