Webbinarie-serie; Ett hållbart arbetsliv | Byggföretagen

Webbinarie-serie; Ett hållbart arbetsliv

Under hösten kommer Byggföretagen i södra Norrland erbjuda ett flertal digitala event på temat "Ett hållbart arbetsliv" för medlemsföretagen. Hanna Magnusson, arbetsmiljörådgivare i regionen, berättar mer.

Publicerad:

Hanna Magnusson, arbetsmiljörådgivare Byggföretagen i södra Norrland

Vad menas med Ett hållbart arbetsliv?

Byggföretagen har en nollvision – ingen ska skadas eller dö på jobbet. Förutom att förebygga allvarliga olyckor så vill vi så klart förhindra att ingen blir sjuk av sitt arbete. Vi ser att de vanligast arbetssjukdomarna i branschen fortfarande är belastnings- och vibrationsskador. Min målsättning är att byggbranschen ska vara en hälsofrämjande bransch – få branscher idag kan t ex erbjuda ett rörligt arbete utomhus.

Vilka teman tänker ni presentera?

Under hösten erbjuder vi tre webbinarier, ca 60 min vardera; klicka på respektive länk för mer information och anmälan.

Ergonomi och fysisk aktivitet 16/10

Kvartsdamm 9/11

Vibrationer och vibrationsskador 3/12

Vad mer kan du som arbetsmiljörådgivare erbjuda?

Jag kan hjälpa företagen med arbetsmiljöfrågor, framför allt med förebyggande arbete. Jag kan exempelvis stötta företagen att komma i gång med systematiskt arbetsmiljöarbete och hålla kortare informationsträffar. Jag nås via hanna.magnusson@byggforetagen.se eller 060-160962