Årets samhällsbyggare i Västernorrland 2020 - finalisterna | Byggföretagen

Årets samhällsbyggare i Västernorrland 2020 – finalisterna

För fjärde året i rad delar Byggföretagen ut priset Årets samhällsbyggare i Västernorrland. Med priset vill vi uppmärksamma branschen och inspirera fler aktörer att arbeta för en attraktiv, sund och säker byggbransch. Priset tilldelas person, företag, organisation, projekt eller innovation som utvecklar och bidrar till en modern och attraktiv byggbransch i länet.

Publicerad:

De tre finalisterna och nomineringar:

Ådalsskolan

Ådalsskolan med rektor Peyman Vahedi i spetsen, har startat ett lärlingsprogram för bygg- och anläggning på gymnasiet. I nära samverkan med företag på orten säkerställs inflödet av nya medarbetare till branschen och möjliggör att ungdomar kan utbilda sig och bo kvar på sin hemort. Ådalsskolan bidrar därmed till en levande och attraktiv glesbygd med goda framtidsutsikter.


HSB Södra Norrland

HSB Södra Norrland är en viktig aktör för utvecklingen av Västernorrland. Genom sina satsningar på nyproduktion av bostäder i Härnösand och Örnsköldsvik bidrar de till att städerna i vårt län förblir levande, hållbara och attraktiva. HSB Södra Norrland är en uppskattad och kompetent kund till branschens leverantörer och bidrar till en sund byggbransch.


Johan Karlsson, Bredsands skola & David Norberg, PEAB

Johan Karlsson, rektor på Bredsands skola och David Norberg, PEAB har framgångsrikt arbetat med kompetensförsörjning, mångfald och integration. Deras projekt fick oanade ringar på vattnet och väckte stort intresse för samhällsbyggnadsbranschen hos eleverna. Med stort hjärta och ett engagemang utöver det vanliga är Johan och David ett lysande exempel på samverkan mellan skola och näringsliv när det fungerar som bäst.


Juryn utser vinnaren som presenteras på Sundsvalls Business Awards prisceremoni den 12 november.