Forum för sund konkurrens lockade rekordpublik | Byggföretagen

Forum för sund konkurrens lockade rekordpublik

Den digitala konferensen ”Forum för sund konkurrens och schyssta byggen” blev en succé. Drygt 800 anmälda tog del av inlägg från bland andra arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, inrikesminister Mikael Damberg, Stefan Attefall, Byggmarknadskommissionen, och Byggföretagens skatteexpert Sofie Wilhelmsson.

Publicerad:

-Företag ska inte konkurrera med en farlig arbetsmiljö. Regeringen kommer fortsätta att prioritera resurser till sund konkurrensen. Parternas viktiga arbete är en nyckel för att nå framgång i arbetat för konkurrens på lika villkor, menade Eva Nordmark.

Byggföretagens nationella samordnare Claes Thunblad är förstås mycket nöjd med arrangemanget:

-Deltagarna fick ta del av smörgåsbord av goda exempel, förslag till ändrade arbetssätt, senaste forskningen och de politiska besluten gällande sund konkurrens. Forumet visar tydligt på byggbranschens gemensamma engagemang och ansvar och samsynen kring målet om sund konkurrens. Vi ser också att den digitala lösningen ger fantastiska fördelar. Allt material finns i dag kapitelindelat och kan nyttjas för kompetensutveckling av alla aktörer inom bygg- och anläggningssektorn som är intresserade, säger Claes Thunblad.

Forumet modererades av Byggföretagens vd Catharina Elmsäter-Svärd och Byggnads ordförande Johan Lindholm. Arrangörer var ett flertal aktörer inom bygg- och anläggningssektorn. 

Här kan du ta del av Forum för sund konkurrens och schyssta byggen i efterhand.