Ingen överenskommelse i parternas LAS-förhandlingar | Byggföretagen

Ingen överenskommelse i parternas LAS-förhandlingar

– Jag beklagar än en gång den tråkiga utgången av LAS-förhandlingarna. Vi gjorde vårt bästa för att hitta en balanserad uppgörelse som var acceptabel för alla parter. Men tyvärr lyckades vi inte komma i mål. Nu är det lagstiftaren som måste ta vid, säger Mats Åkerlind, förhandlingschef och vice vd för Byggföretagen.

Publicerad:

Mats Åkerlind, vice vd och förhandlingschef, Byggföretagen

LAS-förhandlingarna har pågått under lång tid. Natten till 1 oktober lämnade parterna förhandlingsbordet i oenighet. Men samtalen återupptogs igår torsdag. Under fredagseftermiddagen meddelade parterna att man inte lyckats ro förhandlingarna i hamn. 

– Alla parter på svensk arbetsmarknad behöver nu ta gemensamt ansvar för att främja den akuta kompetensbrist som just nu lamslår utvecklingen för många av våra medlemsföretag.