Ny forskningsantologi om sund konkurrens i branschen | Byggföretagen

Ny forskningsantologi om sund konkurrens i branschen

För att bidra till en mer fördjupad och forskningsbaserad bild av sund konkurrens släpptes nyligen ”Sund konkurrens i byggbranschen - en forskningsantologi.”

Publicerad:

Claes Thunblad, nationell samordnare sund konkurrens

En lång rad forskare från Sverige, Norge och Finland har fått möjlighet att utifrån sin egen forskning beskriva och reflektera över olika aspekter på sund konkurrens och vad som är viktigt att vidareutveckla.

”Denna forskningsantologi utgör ett fantastiskt material för fördjupning och ökad kunskap kring frågan om Sund konkurrens. Ska vi forma en byggbransch som är attraktiv, sund och säker så krävs gemensamt ansvarstagande och kunskap. Därför hoppas jag att många nyttjar antologin för sin egen och andras kompetensutveckling”, säger Claes Thunblad, Byggföretagens nationella samordnare för Sund Konkurrens.

Antologin är framtagen av Byggföretagen i samverkan med Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond och går att ladda ned här.