”Rätt UE”, ny utbildning i väst | Byggföretagen

”Rätt UE”, ny utbildning i väst

Hallå där, Niklas Skändlagård, lön- och avtalssamordnare för Byggföretagen region väst. Du ska hålla i en utbildning som heter ”Rätt UE”.

Publicerad:

Niklas Skändlagård, lön- och avtalssamordnare Byggföretagen region väst.

Varför utbildning i ”Rätt UE”?

Vi har noterat att det är många företag som har lite svårigheter med upphandlingen av rätt underentreprenörer. En del kan uppleva att regelverket är krångligt, andra har inte rätt eller tillräcklig kunskap. Därför har jag satt ihop den här utbildningen, och genomför den, tillsammans med Parham Pour, avtalsansvarig på Byggnads väst. I den här frågan är vi överens och samverkar med Byggnads på ett konstruktivt, positivt sätt. Att vi gör den ihop ger deltagarna möjlighet att ställa frågor och få svar av båda.

Vad får deltagarna lära sig?

Vi går igenom regelverket som grundar sig i MBL §38 och Bilaga D i Byggavtalet för hur man skall anlita en underentreprenör enligt kollektivavtalet. Vi tar upp regler, skyldigheter och huvudentreprenörsansvaret . Den som är med får en detaljerad genomgång av hela processen och hur det är upplagt i avtalet. Efter utbildningen får alla deltagare material som de kan ha som verktyg för att göra rätt i sitt arbete.

Det är Corona-tider. Hur är upplägget?

Vi hann göra utbildningen fysiskt i januari för drygt 80 företag, och hade gärna fortsatt så. Men nu blir det istället digitala möten via Teams, vid tre tillfällen i höst med start 19 oktober. Sen får vi se hur efterfrågan och behovet ser ut längre fram. Utbildningen är öppen för alla medlemmar i Byggföretagen region väst. Om behovet finns kan vi genomföra utbildningen i övriga delar av landet.


För att läsa mer om kursen och anmäla dig, klicka nedan. Obs! Du måste vara medlem i Byggföretagen för att kunna vara med.