Värmlands och Örebros utbildningsdag på Säkerhetsparken | Byggföretagen

Värmlands och Örebros utbildningsdag på Säkerhetsparken

Publicerad:

Sara Brosten KMA-ansvarig, NA Bygg AB

13/10 rullade Örebros och Värmlands Byggföreningar iväg med en buss till Säkerhetsparken för en utbildningsdag. Deltagare från 8 olika företag tog möjligheten att utbilda medarbetare i säkerhet under dagen. Vid en snabb utvärdering på vägen hem hördes kommentarer som ”Överträffade min förväntan”, ”Fick med mig många tankar om vad vi kan bli bättre på”, ”Fler från oss borde åka på det här”. 

Vi passade på att fråga Sara Brosten KMA-samordnare från NA Bygg AB om hennes upplevelse av utbildningen – hon fick 3 snabba frågor:

1. Varför anmälde du dig till säkerhetsutbildningen På Säkerhetsparken?

Har varit nyfiken på säkerhetsparken enda sen den öppnades och vi har talat på företaget om att åka dit. Nu kom ett bra tillfälle och jag fick möjlighet att på plats se vad parken är.

2. Vad var det bästa under dagen?

Det bästa med dagen var att se att hur utbildningen i sin helhet var uppbyggd. Dom hade verkligen tänkt arbetsmiljörisker genom hela kedjan från upphandling till utförande och att riskerna kan bero på så många olika saker. Allt från projektering till individens psykiska och fysiska hälsa under en arbetsdag. 

3. Vad ska du börja göra utifrån det du lärt dig när du kommer till jobbet?

Jag fick tips om diverse hjälpmedel som jag kommer titta närmare på, till exempel olika fallskydd.