Avtal klart för Tjänstemannaavtalet | Byggföretagen

Avtal klart för Tjänstemannaavtalet

Byggföretagen och Ledarna, Sveriges Ingenjörer och Unionen har kommit överens om ett nytt Tjänstemannaavtal på 29 månader. Löneavtalen med Ledarna och Sveriges Ingenjörer är fortsatt sifferlösa processlöneavtal. Avtalet med Unionen följer lönenivåerna enligt märket.

Publicerad:

6e003bc3-14d4-4a30-ab14-0bda30d44a40.jpg

– Efter en annorlunda avtalsrörelse på grund av coronapandemin är jag glad att vi lyckats komma i mål. Ett långt avtal skapar goda förutsättningar för att jobba långsiktigt med viktiga frågor som rör våra medlemsföretag, säger Charlotta Steinwall, avtalsansvarig för Tjänstemannaavtalet på Byggföretagen.

Det nya avtalet gäller från den 1 november 2020 fram till den 31 mars 2023.

I överenskommelsen har parterna åtagit sig att slutföra arbetstidsgruppen för att få ett heltäckande arbetstidsavtal.

Tjänstemannaavtalet omfattar cirka 38 000 personer verksamma i byggbranschen.